Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πότε ξεκινά η πληρωμή με τον μήνα, πώς θα κάνετε άρση ακινησίας

Διαβάστε παρακάτω

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ενεργοποιείται φέτος το μέτρο που δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Από την 1η Απριλίου 2023 μπαίνει σε ισχύ το μέτρο για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα - που δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες φορολογούμενους να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας για το διάστημα και μόνο που επιθυμούν να το κυκλοφορήσουν.

Σημειώνεται πως για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός καταβάλλεται το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για 2 μήνες καταβάλλονται τα 2/12 των τελών, για 3 μήνες καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.ο.κ..

Διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο ιδιοκτήτης ενός ΙΧ με ετήσια τέλη 120 ευρώ, προχωρήσει σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους για ένα μήνα, για παράδειγμα τον Απρίλιο, θα πληρώσει τέλη 10 ευρώ.

Ένας άλλος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 615 ευρώ, εάν κάνει άρση ακινησίας για 4 μήνες θα καταβάλει 205 ευρώ, ενώ για 7 μήνες θα πληρώσει 358,75 ευρώ.

Τι κάνω εάν θέλω να προχωρήσω σε άρση της ψηφιακής ακινησίας

Προκείμενου να αρθεί η ακινησία του οχήματός σας, ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

Με τους κωδικούς TAXISnet, μπαίνετε στην πλατφόρμα, επιλέγετε το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία, πληρώνετε τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους, γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια γίνεται η υποβολή του αιτήματος.

Προσοχή! Η πληρωμή ετήσιων τελών κυκλοφορίας απαιτείται για:

τη μεταβίβαση του οχήματος,
την οριστική διαγραφή του από το μητρώο οχημάτων
την εξαγωγή του από την Ελλάδα, καθώς και για την επαναταξινόμηση του οχήματος
Tο δικαίωμα άρσης ακινησίας (ψηφιακής ή εκούσιας στη Δ.Ο.Υ.) χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους.

Όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τ.κ. το όχημα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365