Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Μπαίνει «φρένο» στα πειραγμένα πετρελαιοκίνητα: Τι αλλάζει στα ΚΤΕΟ

Τι αλλάζει στα ΚΤΕΟ
Στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΚΤΕΟ μπαίνουν - βάσει του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών - τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ με χαλασμένο ή βγαλμένο φίλτρο DPF.

Όπως φαίνεται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών - που βρίσκεται από την Πέμπτη σε δημόσια διαβούλευση - στόχος της κυβέρνησης είναι προσεχώς να βρεθούν «εκτός» τα diesel οχήματα με χαλασμένο ή βγαλμένο φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων πετρελαίου (DFP) - που ως γνωστόν έχουν μεγάλη ρυπαντική δράση.


Πιο συγκεκριμε΄να, προβλέπεται αυστηρότερος έλεγχος στα ΚΤΕΟ των εκπεμπόμενων μικροσωματιδίων πετρελαιοκίνητων οχημάτων των κατηγοριών Euro 5, Euro 6.


Όπως αναφέρεται στο Άρθρο 45 του νομοσχεδίου, μάλιστα, στο νέο καθεστώς ελέγχων το ανώτατο όριο των επιτρεπόμενων μικροσωματιδίων θα ανέρχεται σε 1.000.000 ανά κυβικό εκατοστό (cm3).


Αναλυτικά η διατύπωση:


Διενεργείται τόσο κατά τον περιοδικό έλεγχο σε δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ, όσο και κατά τον οδικό έλεγχο από τις κινητές μονάδες ελέγχου καυσαερίων, έλεγχος των εκπεμπόμενων μικροσωματιδίων πετρελαιοκίνητων οχημάτων (diesel), κατηγοριών Euro 5, Euro 6, Euro V και Euro VI, και με όριο τα ένα εκατομμύριο (1.000.000) μικροσωματίδια/ανά κυβικό εκατοστό (cm3). Ο έλεγχος αυτός αντικαθιστά τη μέτρηση του συντελεστή θολερότητας «Κ» των εκπεμπόμενων καυσαερίων των συγκεκριμένων οχημάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365