Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Συγκινεί η αδερφή της αδικοχαμένης Ιφιγένειας

Έχασα την αδερφή μου στα 22 της
«Για το όνομά της, όσοι είναι να το πληρώσουν, θα το πληρώσουν ακριβά αυτό που έκαναν. Έχασα την αδερφή μου στα 22 της, ενώ πρόσφατα πήρε το πτυχίο της. ό,τι και να γίνει αυτοί που το έκαναν αυτό το έγκλημα θα πληρώσουν, όχι μόνο για το όνομα της αδερφής μου, αλλά και για τα ονόματα που χάθηκαν», είπε χαρακτηριστικά.


Στα Γιαννιτσά γράφτηκε το Σάββατο ο τραγικός επίλογος για την 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα, η σορός της οποίας ταυτοποιήθηκε ως ένα από τα δεκάδες θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.


Η αδερφή της Ιφιγένειας Μήτσκα ξέσπασε για τον θάνατο της 22χρονης μιλώντας στο Mega.


«Για το όνομά της, όσοι είναι να το πληρώσουν, θα το πληρώσουν ακριβά αυτό που έκαναν. Έχασα την αδερφή μου στα 22 της, ενώ πρόσφατα πήρε το πτυχίο της. ό,τι και να γίνει αυτοί που το έκαναν αυτό το έγκλημα θα πληρώσουν, όχι μόνο για το όνομα της αδερφής μου, αλλά και για τα ονόματα που χάθηκαν», είπε χαρακτηριστικά.


«Το δίκιο μας δεν μετράει. Χάθηκε πλέον η αδερφή μου, και τόσοι άνθρωποι μικρής ηλικίας. Η αδερφή μου ήταν μικρούλα, ήταν χαρούμενο κορίτσι. Ένα διαμαντάκι, ολόκληρο χρυσό. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μας», συμπλήρωσε.


Στο μεταξύ η τελευταία επικοινωνία που είχε η Ιφιγένεια με την οικογένειά της ήταν λίγη ώρα πριν τη μοιραία σύγκρουση. Τότε ήταν που μίλησε με την αδερφή της. Λίγο νωρίτερα είχε μιλήσει και με την μητέρα της λέγοντάς της ότι θα αργούσε και ότι θα την πήγαινε στο σπίτι ο πατέρας του συντρόφου της με τον οποίο επέβαινε μαζί στο μοιραίο τρένο.


O πατέρας της


Ράγισαν καρδιές τα λόγια του πατέρα της Ιφιγένειας Μήτσκα, η οποία ήταν ένα από τα 57 θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.


Το πρωί της Τρίτης, ο πατέρας της 23χρονης κοπέλας, Σωτήρης Μήτσκας, μίλησε στον Ant1 για πρώτη φορά και ζήτησε να σταματήσουν να ενοχλούν οι δημοσιογράφοι τον σύντροφό της, ο οποίος βρισκόταν μαζί της στο τρένο αλλά σώθηκε.


«Πέρασαν οι ώρες και οι μέρες και είμαι καλύτερα. Η μητέρα της έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και η άλλη κόρη μου που είναι λεχώνα. Το διαχειρίζονται» είπε αρχικά ο πατέρας της Ιφιγένειας και συνέχισε: «Δεν έχει έρθει κανένας για βοήθεια. Ούτε ψυχολόγος. Ούτε τίποτα, κανένας. Οι μόνοι που μας βοήθησαν και τους ευχαριστούμε πολύ, ήταν κάποιες κυρίες ψυχολόγοι, όταν πήγαμε να παραλάβουμε τη σορό».


«Είχε μόνο όνειρα…»

«Άκουσα πολλά, άλλα αλήθεια, άλλα ψέματα. Προσπαθώ να τα ξεκαθαρίσω. Σίγουρα έφταιξαν οι άνθρωποι. Το ανθρώπινο λάθος όμως αποδείχτηκε ότι μπορούσε να διορθωθεί. Δεν έχω κινητό, δεν ήθελα να μιλάω και με κανέναν, εμένα προσωπικά δεν με ζήτησε κανείς να μου πει κάτι» είπε στη συνέχεια.


Όπως εξομολογήθηκε, η κόρη του πήρε το πτυχίο της στις αρχές Δεκεμβρίου και είχε μόνο όνειρα στη ζωή της.


Όσον αφορά στον σύντροφο της Ιφιγένειας, ο πατέρας της είπε ότι τραβάει τον δικό του Γολγοθά και έκανε έκκληση να μην ενοχλούν την οικογένειά του. «Το κορίτσι μου πάει… Τώρα τι άλλο να σας πω… Μην ενοχλείτε την άλλη οικογένεια. Ό,τι βλέπετε στη φωτογραφία, αυτό ήταν η Ιφιγένεια. Μου έφαγαν το παιδί μαζί με όλα τα άλλα. Μην αποποιηθεί κανένας την ευθύνη» δήλωσε ο Σωτήρης Μήτσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365