Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Γιατί «ψαχνόμαστε» ακόμα για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων, τι συνέβη

Η τελευταία ημιεπίσημη ενημέρωση ήρθε από την ιατροδικαστή της Λάρισας
Απορίες δημιουργούνται για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πόσοι είναι οι αγνοούμενοι μετά την τραγική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.


Οι απορίες εντείνονται από το γεγονός ότι οι σοροί που έχουν βρεθεί στη σύγκρουση των δυο τρένων, μπορεί να μας επιτρέπουν να προσδιορίσουμε τον αριθμό των νεκρών- επισήμως είναι 46 αλλά ο αριθμός θα αυξηθεί- αλλά δεν έχει γίνει ακόμα η αναγνώριση των περισσοτέρων, αφού είναι είτε διαμελισμένοι είτε καμένοι, συνεπώς επισήμως παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι.


Αλλά υπάρχει ακόμα σύγχυση και για το πόσοι τελικά ήταν οι επιβάτες του τρένου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι επιβάτες μπορεί να επέλεξαν να βγάλουν εισιτήριο μέσα στο τρένο. Τα γκισέ για την έκδοση εισιτηρίων στους σταθμούς κλείνουν 10 λεπτά πριν από την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας. Θεωρητικά απαγορεύεται να εκδοθούν μετά εισιτήρια. Αλλά πολύς κόσμος φθάνει τελευταία στιγμή και ανεβαίνει στους συρμούς και βγάζει εισιτήριο μέσα στο τρένο. Αυτοί δεν καταγράφονται παρά μετά και μάλιστα χειρόγραφα.


Επίσης κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν κάποιοι επιβάτες επέλεξαν τελικά για τους δικούς τους λόγους να κατέβουν από το τρένο σε άλλο σταθμό. Ούτε αυτοί καταγράφονται. Συνεπώς υπάρχει ακόμα μεγάλη σύγχυση για τον αριθμό των επιβαινόντων και τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων.


Η τελευταία ημιεπίσημη ενημέρωση ήρθε από την ιατροδικαστή της Λάρισας που δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 57, και ότι σήμερα έχουν εντοπισθεί 14 απανθρακωμένες σοροί, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο. Ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί την Τετάρτη στο νεκροτομείο. Παράλληλα, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω από 10 σάκοι με ανθρώπινα μέλη στο νεκροτομείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365