Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Έρχονται ποινικές διώξεις σε βάρος τριών ακόμα ατόμων για την τραγωδία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου
Τουλάχιστον τρία νέα πρόσωπα έχουν μπει στο κάδρο των ποινικών ευθυνών και των ενόχων για την τραγωδία στα Τέμπη.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου για την «Καθημερινή», «οι ανακριτικές διαδικασίες τρέχουν εν όψει της σύγκλησης της ολομέλειας των εφετών που αναμένεται να οδηγήσει τις προσεχείς ημέρες στην αναβάθμιση των ερευνών με την ανάθεσή τους σε δύο εφέτες-ανακριτές.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτικές αρχές ενώπιον των οποίων σταθμάρχες της Λάρισας σε άλλες βάρδιες, εκτός από το μοιραίο βράδυ της Τρίτης, αλλά και άλλοι σιδηροδρομικοί καταθέτουν, θα προχωρήσουν πολύ σύντομα σε νέες ποινικές διώξεις για το τραγικό δυστύχημα, καθώς ήδη υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για συμμετοχή στις ευθύνες του σταθμάρχη και για άλλα άτομα.


Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απολογία του σταθμάρχη, ο οποίος αποδέχθηκε την ευθύνη του, αλλά έβαλε στο κάδρο των ευθυνών και τον επιθεωρητή στη διεύθυνση της κυκλοφορίας αλλά και συναδέλφους του σταθμάρχες, η ανακρίτρια έχει συγκεντρώσει επιβαρυντικό υλικό για ακόμη τρία άτομα. 


Στο κάδρο των ευθυνών έχουν μπει κατά πληροφορίες ο επιθεωρητής που έβαλε τον άπειρο σταθμάρχη στη βάρδια, ο σταθμάρχης της απογευματινής βάρδιας που όφειλε να μείνει στη θέση του έως τις 11 το βράδυ, αλλά και ο κεντρικός υπεύθυνος για τις βάρδιες στα κρίσιμα σιδηροδρομικά πόστα που είναι εκείνος ο οποίος δίνει τις γενικές κατευθύνσεις για να μπορούν να διασφαλίζονται η μετακίνηση των επιβατών και η κυκλοφορία των τρένων. 


Επίσης οι ανακριτικές διαδικασίες στρέφονται ήδη στην αναζήτηση της ευθύνης που πιθανότατα είχε ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες στην ανάκριση ότι θα όφειλε να επισημάνει στον άπειρο σταθμάρχη το λάθος του και να ζητήσει διευκρινήσεις για τη λανθασμένη πορεία του τρένου».


Περισσότερο φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος θα ρίξει και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων -οι οποίοι ορίστηκαν με εισαγγελική εντολή- που ήδη είναι έτοιμο και σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθεί σήμερα στις ανακριτικές αρχές.

1 σχόλιο:

  1. Χαμηλού επιπέδου προσωπικό.Ευθύνες και στους προισταμένους αυτών.Δεν είναι όμως μόνο στα τραίνα αυτή η κατάσταση.Βλέπουμε σε πολλές υπηρεσίες προσωπικό ανίκανο ίσως και εκ φύσεως.Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ικανοί να αναλάβουν ευθύνες. Η δουλειά δεν είναι διασκέδαση.Είναι ευθύνη είτε είσαι καθαρίστρια είτε οτιδήποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365