Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Πρόστιμο και στους πεζούς: Πότε κινδυνεύεις να... σε γράψουν;

Διαβάστε Παρακάτω

Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι οι κανόνες είναι αντίστοιχα αυστηροί για όλους. Οι πεζοί μπορούν να δεχθούν πρόστιμο, αν κάνουν κάποια παράβαση και βεβαιωθεί από αρμόδιο όργανο.

Ο ΚΟΚ προβλέπει συγκεκριμένες οδηγίες για την κυκλοφορία των πεζών, οπότε θα πρέπει να τις τηρούν, πρώτα για την ασφάλειά τους και ύστερα, για να είναι νόμιμοι.Ένας πεζός οφείλει να κινείται στο πεζοδρόμιο, να διασχίζει τις οδούς από τις διαβάσεις και να μην σκαρφαλώνει πάνω από κιγκλιδώματα, διαχωριστικά, μπαριέρες κλπ.


Όταν κάποιος περπατάει και διασχίζει κάθετα έναν δρόμο, δεν επιτρέπεται να χρονοτριβεί, να κινείται πολύ αργά ή να διακόψει ξαφνικά την πορεία του, χωρίς λόγο. Επίσης, απαγορεύεται η κίνηση των πεζών σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, αλλά και η διάσχιση τέτοιων δρόμων αν δεν υπάρχει διάβαση πεζών.Οι πεζοί μπορούν να περπατούν στην άσφαλτο μόνο σε μικρούς αστικούς δρόμους και μόνο αν για κάποιο λόγο, δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιήσουν το πεζοδρόμιο.


Αν παραστεί ανάγκη κίνησης στην άσφαλτο τότε οφείλουν να κινούνται αντίθετα με την κυκλοφορία των οχημάτων (να κοιτάνε τα αυτοκίνητα που έρχονται, όχι να τα έχουν πλάτη) και να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο άκρο του οδοστρώματος.


Υπάρχει πρόστιμο αν ο πεζός περάσει κόκκινο φανάρι;


Όλοι ξέρουμε ότι στο πράσινο φανάρι προχωράμε και στο κόκκινο φανάρι, σταματάμε. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει στα φανάρια των πεζών. Όταν το ανθρωπάκι είναι κόκκινο, απαγορεύεται η διάσχιση της οδού. Θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά πράσινο για να περάσουν.


Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, όμως, είναι ότι αν ένας πεζός περάσει με κόκκινο φανάρι, τιμωρείται με πρόστιμο.


Σε οποιαδήποτε παράβαση των πεζών, το πρόστιμο που προβλέπεται ισούται με 40 €.


Δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις, ούτε μεταβάλλεται το ποσό ανάλογα με την παράβαση.


Αν και είναι μάλλον απίθανο να κοπεί πρόστιμο σε κάποιον πεζό, όλοι μας όταν κινούμαστε με τα πόδια οφείλουμε να σεβόμαστε τους κανονισμούς, για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας σε όλα τα επίπεδα και φυσικά, για την ασφάλειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365