Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Dentist pass: Μετά το Πάσχα ο δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος σε παιδιά, η αμοιβή των γιατρών

Διαβάστε Παρακάτω

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει ο οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών από 6 έως 12 ετών μέσω του προγράμματος dentist passs.

Προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει οι γονείς τους να προμηθευτούν την κάρτα dentist pass μέσω αίτησης που θα κάνουν στην πλατφόρμα.


Η διαδικασία χορήγησης της κάρταςΟι γονείς θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος.


Έπειτα η κάρτα, που θα εκδίδεται μέσω gov.gr, θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.


Το dentist pass που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.


Δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν όσοι οδοντίατροι επιθυμούν υπό την προϋπόθεση όμως να διαθέτουν καταχωρημένο POS.


Κατά την επίσκεψη θα χρεώνεται η κάρτα του ασθενούς και ο οδοντίατρος θα εισπράττει τα χρήματα για την επίσκεψη χωρίς υποβολές ή άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.


Το ποσό που θα εισπράττουν οι οδοντίατροι για κάθε παιδί έχει ορισθεί στα 40 ευρώ.


Το δωρεάν πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:


-Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού


-Φθορίωση δοντιών


-Καθαρισμός


-Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365