Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Το Πάσχα θα «γονατίσει» τους νονούς - «Τσίμπησε» κι άλλο η τιμή σε λαμπάδες και τσουρέκια

Οι τιμές στις λαμπάδες για το Πάσχα 2022 -2023

«Κάθε πέρσι και καλύτερα» λένε οι περισσότεροι νονοί που ξεκίνησαν την έρευνα αγοράς προκειμένου να βρουν την αγαπημένη λαμπάδα για τα βαπτιστήρια τους, ενόψει Πάσχα.

Φέτος, όπως και πέρσι η τιμή της λαμπάδας έχει αυξηθεί ενώ το ίδιο ισχύει για τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά αλλά και για τα τσουρέκια.


«Έχω λίγο χρόνο σήμερα και βγήκα στα παιχνιδάδικα να ρίξω μια μάτια στις λαμπάδες και στα παιχνίδια, για την βαπτιστήρα μου. Απ ότι παρατηρώ όμως εδώ αλλά και στο Ίντερνετ οι τιμές είναι αυξημένες. Ειλικρινά κάθε πέρσι και καλύτερα. Δεν υπάρχει κάποιο προϊόν που να μην έχει αυξηθεί η τιμή του», αναφέρει ο κ. Σωτήρης στα Dnews.


Οι τιμές στις λαμπάδες για το Πάσχα 2022 -2023

* Η τιμή της απλής λαμπάδα ήταν από τα 3 έως και τα 9 ευρώ. Φέτος από τα 5 έως και τα 13 ευρώ.


* Οι χειροποίητες λαμπάδες στα μαγαζιά μέσο όρο κόστιζαν από 10 έως 15 ευρώ. Φέτος ξεκινούν από τα 14 και φτάνουν μέχρι και τα 30 ευρώ.


* Οι λαμπάδες με παιχνίδι στοίχιζαν από 20 έως 50 ευρώ. Σήμερα το κόστος τους αρχίζει απο τα 25 ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει ακόμα και τα 60 ευρώ.


Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και οι τιμές στα σοκολατένια αυγά και στα τσουρέκια


Το τσουρέκι το οποίο αποτελεί τα βασικότερο παραδοσιακό γλυκό του Πάσχα όπως και το σοκολατένιο αυγό, τόσο στα σούπερ μάρκετ, όσο στα ζαχαροπλαστεία και στους φούρνους θα είναι ακριβότερο απο πέρυσι.


Οι τιμές του τσουρεκιού

* Την περασμένη χρόνια στα σούπερ μάρκετ η τιμή του κυμαίνονταν (1kg) από 5,30 ευρώ έως 8,20 ευρώ, φέτος ξεκινάει από τα 6,20 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 9 ευρώ


* Στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία μέσο όρο η τιμή του ήταν στα 6 ευρώ με 14 ευρώ και το φετινό Πάσχα στοιχίζει από 10 έως 20 ευρώ.


Από την πλευρά τους αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες αναφέρουν στα Dnews οτι προσπάθησαν να κρατήσουν όσο είναι εφικτό τις τιμές στα περσινά επίπεδα αλλά λόγω των αυξημένων λογαριασμών στην ενέργεια αυτό δεν ήταν δυνατό. «Οι τιμές έχουν αυξηθεί κι άλλο. Καταλαβαίνω τη δυσαρέσκεια του κόσμου αλλά δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μας πλέον. Η ακρίβεια έχει ξεφύγει και στην ενέργεια αλλά και στις πρώτες ύλες», σημειώνει στα Dnews εργαζόμενος σε φούρνο.


Όσον αφορά τα σοκολατένια αυγά και εκεί υπάρχει αύξηση στις τιμές.


* Το 2022 τα αυγουλακια μέσο όρο στοίχιζαν από 3,50 έως τα 12 ευρώ στα σούπερ μάρκετ και στα παιχνιδάδικα. Αυτή την χρόνια ξεκινούν από τα 4,50 ευρώ και φτάνουν τα 15 ευρώ.


* Στα ζαχαροπλαστεία και τους φούρνους οι τιμές πέρσι ήταν στα 15 με 23 ευρώ ενώ σήμερα βρίσκεται στα 17 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 30 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365