Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ: Γιατί καθυστερεί η πληρωμή για το voucher 1000 ευρώ, πότε θα «τρέξει» η διαδικασία

Σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ

Οι πληρωμές έχουν ξεκινήσει για το voucher των 1.000 ευρώ και ήδη έχουν πληρωθεί 23.000 άνεργοι που έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα κατάρτισης υπογράμμισε ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.


Όπως εξήγησε γίνονται συγκεκριμένοι έλεγχοι καθώς πρόκειται για πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και πρέπει να τηρηθούν οι συγκεκριμένες διαδικασίες.


Σε ότι αφορά την προϋπόθεση που τίθεται για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ερωτηματολογίου από τους ωφελούμενους του ίδιου τμήματος ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι σύντομα, μέχρι τέλος του μήνα θα γίνουν πληρωμές ακόμη και αν δεν έχουν συμπληρωθεί τα ερωτηματολόγια όλου του τμήματος. Η καθυστέρηση που υπάρχει ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε ότι πέρα από τη ΔΥΠΑ υπάρχουν τα ΚΕΚ και οι ανεξάρτητοι φορείς πιστοποίησης που πρέπει να ακολουθήσουν μία συγκεκριμένη διαδικασία για την κατάθεση των δικαιολογητικών.


Ωστόσο έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει η καθυστέρηση πληρωμής των ανέργων που πιστοποιήθηκαν για την απόκτηση ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων. Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Dnews πολλοί άνεργοι δεν έχουν πληρωθεί και ενώ έχουν τελειώσει τον Δεκέμβριο την κατάρτιση σήμερα δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.


Σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η πληρωμή όλων όσων έχουν συμπληρώσει το σχετικό ερωτηματολόγιο που τους είχε πει η υπηρεσία. 


Όσα τμήματα δεν έχουν συμπληρώσει ερωτηματολόγιο, σύμφωνα με την ΔΥΠΑ, δεν θα χάσουν τα χρήματα τους απλά θα αργήσει η καταβολή των 1.000 ευρώ.


Υπενθυμίζεται, ότι η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι ωφελούμενοι να λάβουν το εκπαιδευτικό επίδομα που δικαιούνται με βάση τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Οι ερωτήσεις που περιέχονται αφορούν στην αξιολόγηση των προγραμμάτων κατάρτισης σε μια σειρά από τομείς όπως η οργάνωση, το περιεχόμενο και η αποτελεσματικότητα της κατάρτισης.


Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας του voucher: https://voucher.gov.gr -> Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου Ωφελούμενου (πρόσκληση Ανέργων) 

ή εναλλακτικά μέσω του συνδέσμου:


https://kub.voucher.gov.gr/oaed-sub2/beneficiary/questionnaire/front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365