Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Ριζικές αλλαγές στο «Εξοικονομώ 2021»: Τέλος το «πλαφόν» χρόνου για την ολοκλήρωση των εργασιών

Ριζικές αλλαγές στο «Εξοικονομώ 2021»

Κατάργηση υποχρέωσης τμηματικής ολοκλήρωσης για τις αιτήσεις του Εξοικονομώ 2021.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει σχετικά με το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονομώ 2021», πως καταργείται η υποχρέωση της τμηματικής ολοκλήρωσης του έργου εντός της προθεσμίας 6 μηνών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής.


Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επίκειται και η σχετική τροποποίηση του Οδηγού του προγράμματος.


Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσεται στα εμβληματικά έργα που επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βελτιώνοντας την ενεργειακή κλάση των νοικοκυριών, κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες (πάνω από 30% Εξοικονόμηση Πρωτογενούς Ενέργειας).


Η συνολική επένδυση του έργου θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τουλάχιστον 213 ktoe ετησίως και στην ενεργειακή ανακαίνιση κατ’ ελάχιστον 105.000 κατοικιών έως το 2025. Η επένδυση περιλαμβάνει ξεχωριστά κίνητρα για τη στήριξη των φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων και χωριστού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων Ευρώ.


Από την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 ενεργοποιείται η διαδικασία υποβολής των παραστατικών δαπάνης ιδίων κεφαλαίων για την αποδέσμευση της προκαταβολής επιχορήγησης.


Οι ωφελούμενοι που η αίτηση τους είναι σε κατάσταση «06. Αίτηση σε υπαγωγή» πρέπει να καταχωρήσουν τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού και να επιλέξουν συνέχεια.


Αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά της προκαταβολής επιχορήγησης στους λογαριασμούς των ωφελούμενων, όσοι από αυτούς έχουν λάβει προέγκριση δανείου θα μπορούν να υπογράψουν την δανειακή τους σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365