Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε «ανοίγει» το tourism4all για τις αιτήσεις

Ανοίγει ο καιρός σιγά σιγά και η διάθεση όλων ξυπνά για καλοκαιρινές διακοπές

Αμέσως μετά τον Κοινωνικό Τουρισμό περίπου μέσα Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για τον Τουρισμό για Όλους 2023.


Ανοίγει ο καιρός σιγά σιγά και η διάθεση όλων ξυπνά για καλοκαιρινές διακοπές με αρκετούς να κλείνουν ήδη σιγά σιγά δωμάτια και να οργανώνουν τις αποδράσεις τους.


Όπως κάθε χρόνο θα τρέξουν κάποια προγράμματα κρατικής επιδότησης προκειμένου να έχουν πρόσβαση όλοι σε διακοπές και κυρίως όσοι μπορεί να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποδράσουν λίγες ημέρες. Από τα πιο δημοφιλή προγράμματα είναι φυσικά αυτό του Κοινωνικού Τουρισμού που τρέχει από τον ΟΑΕΔ και ο Τουρισμός για Όλους που τρέχει από το ίδιο το Υπουργείο Τουρισμού που δίνουν σημαντικές επιδοτήσεις.


Φέτος σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κοινωνικός Τουρισμός αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιουνίου ενώ αμέσως μετά είθισται να παίρνει τη σκυτάλη ο Τουρισμός για Όλους ο οποίος λοιπόν για φέτος αναμένεται να ανοίξει μέσα με τέλη Ιουνίου.


Άλλωστε προς το παρόν και μέχρι τέλη Ιουνίου τρέχουν τα Voucher που κληρώθηκαν πριν από λίγους μήνες.


Αρχικά, περίπου 125.000 δικαιούχοι θα λάβουν την επιταγή 150 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να αποδεσμευτούν και άλλα ποσά στη συνέχεια, όπως έγινε πέρσι το φθινόπωρο, με voucher χειμερινών διακοπών σε όσους είχαν κάνει αίτηση.


Οι δικαιούχοι


Σύμφωνα με το περσινό ΦΕΚ, οι δικαιούχοι είναι όσοι πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:


ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ) ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.


Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα. 

Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα. 

Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα. 

Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.


Σε ό,τι αφορά ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (Έγγαμοι+ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)


Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ. 

Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα. 

Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα. 

Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα. 

Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365