Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Πανελλήνιες 2023: Τι αλλάζει με την αποζημίωση εκπαιδευτικών

Τι αλλάζει με την αποζημίωση εκπαιδευτικών


Καθορισμός αποζημίωσης των απασχολουμένων στις πανελλήνιες 2023 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καθώς και των Αναβαθμολογητών των γραπτών – δοκιμίων των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων ΓΕΛ.

Με την υπ. αριθμ. πρωτ. Φ.153/55112/A5, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 3312-18-5-2023, αποφασίστηκε η τροποποίηση της υπό στοιχεία 221893/Β1/ 27.12.2016 Kοινής Yπουργικής Aπόφασης «Καθορισμός αποζημίωσης των απασχολουμένων στις Πανελλαδικές εξετάσεις Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και γενικά των ασχολούμενων με τις εισιτήριες εξετάσεις των ειδικών κατηγοριών και των διαδικασιών επιλογής των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και των Αναβαθμολογητών των γραπτών – δοκιμίων των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων ΓΕΛ.» (Β’ 4268), ως ακολούθως:


Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ», στο τέλος του πρώτου εδαφίου της περ. β της παρ. 1, μετά το «(Α’ /61)» προστίθεται η φράση: «, σε συνδυασμό με το άρθρο ΜΟΝΟ της υπό στοιχεία Φ.153/41379/Α5/7-4-2023 (Β’ 2474) κοινής υπουργικής απόφασης».


Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ», στο τέλος της περ. β της παρ. 1, προστίθεται περ. η) και θ), ως εξής: «η) Επιπλέον εκπαιδευτικοί Δ.Ε. και έως ένας (1) για κάθε εξεταζόμενο μάθημα, στο πλαίσιο της εκτίμησης των προς επιλογή θεμάτων ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής, 120,00 € για κάθε εξεταζόμενο μάθημα στο οποίο συμμετέχουν. θ) Ιατρός του δημοσίου, που παρευρίσκεται στον χώρο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης των μελών της επιτροπής, για κάθε ημέρα εξέτασης: 100,00 €.».


Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», στο τέλος του πρώτου εδαφίου της παρ. 3, μετά τη φράση «ΦΕΚ 1794 τ. Β’ υπουργικής απόφασης» προστίθεται η φράση: «όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο ΜΟΝΟ της υπό στοιχεία Φ.153/33674/ Α5/31-3-2023 (Β’ 2100) υπουργικής απόφασης».


Αποζημίωση απασχολουμένων στις Πανελλαδικές

Με την παρούσα απόφαση προκαλείται επιπλέον δαπάνη ποσού ύψους 3.800 ευρώ περίπου σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023, η οποία θα αντιμετωπιστεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΑΛΕ 2120207001) και για κάθε ένα από τα επόμενα οικονομικά έτη, θα αντιμετωπισθεί από τις πιστώσεις που θα εγγράφονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365