Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Κλείδωσαν για νωρίτερα οι δεύτερες κάλπες μετά την συντριβή ΣΥΡΙΖΑ

Κλείδωσαν για νωρίτερα

Η μεγάλη νίκη στις 58 από τις 59 περιφέρειες της Νέας Δημοκρατίας επισπεύδει τις δεύτερες εκλογές. Μετά την σαρωτική νίκη που έδειξαν τα αποτελέσματα εκλογών 2023 όλα δείχνουν ότι οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις 25 Ιουνίου.

Ο θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας με πάνω από 20 μονάδες διαφοράς φέρνει τον δεύτερο γύρο των εκλογών συντομότερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει πάρει ήδη την απόφαση για δεύτερο γύρο εκλογών στις 25 Ιουνίου.


Ο λόγος είναι ότι οι εντολές σχηματισμού κυβέρνησης από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τους πολιτικούς αρχηγούς των πρώτων τριών κομμάτων (Μητσοτάκη, Τσίπρα, Χριστοδουλάκη) δεν φαίνεται ότι θα αξιοποιηθούν, οπότε οι εννέα μέρες που θα μπορούσαν να κρατήσουν οι διαδικασίες, τώρα είναι πιθανόν να ολοκληρωθούν μέσα σε ένα διήμερο.


Θα κληθεί πρώτος ο κ. Μητσοτάκης να σχηματίσει κυβέρνηση και θα επιστρέψει την εντολή. Θα ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας ο οποίος με το 20% που πήρε δεν έχει κανένα περιθώριο ούτε επιχείρημα για να κάνει προσπάθεια συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης. Κανένα λόγο δεν έχει πλέον ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης να κάνει την δική του προσπάθεια διότι κι εκείνος είναι λογικό να βιάζεται να πάει σε εκλογές για να αυξήσει το ποσοστό του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365