Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Η πρώτη εκτίμηση για τα ποσοστά των κομμάτων και τις έδρες

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση 

Αγωνία επικρατεί στα στρατόπεδα των κομμάτων για τα αποτελέσματα των εκλογών καθώς οι κάλπες έκλεισαν στις 19.00 και έχουν ξεκινήσει τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.


Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση για τα ποσοστά των κομμάτων και τις έδρες η Νέα Δημοκρατία έχει 41% , ο ΣΥΡΙΖΑ 20% , το ΠΑΣΟΚ 11,7%, το ΚΚΕ 7,2%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΝΙΚΗ 2,9% , Πλεύση 2,8% , ΜέΡΑ 2,35%. Η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει 146 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 71, το ΠΑΣΟΚ 42, το ΚΚΕ 25 και η Ελληνική Λύση 16.


Αν μείνουν αυτά τα αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει λιγότερες έδρες από ότι έχει τώρα στη Βουλή (έχει 86) ενώ αν αυτά τα ποσοστά μένουν ίδια στις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογική η Νέα Δημοκρατία θα πάρει 171 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 61.

1 σχόλιο:

  1. Αρκετοί υποστήριζαν ότι η μάχη της πρωτιάς θα πάει ψηφος- ψήφος.
    Αυτή την διαφορά ( 21%) δεν την περίμενε ούτε ο Μητσοτάκης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365