Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Δημοσκόπηση μετά τις εκλογές: Σχεδόν 22% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ και 7κομματική Βουλή

Σχεδόν στο 22% ανέρχεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν στο 22% ανέρχεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε από την Κάπα Research μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα (23.5.2023) και «δίνουν» 7 κόμματα στη Βουλή.


Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη δημοσκόπηση της Κάπα Research μετά τις εκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 41,3% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,5%, το ΠΑΣΟΚ 14,4%, το ΚΚΕ 7,2%, η Ελληνική Λύση 4,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,9% και η ΝΙΚΗ 2,5%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2% και μένει εκτός Βουλής.


Στην πρόθεση ψήφου, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαντήσεις, οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό 4,8% ενώ παράλληλα γίνεται και σύγκριση με τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, όπου η ΝΔ φαίνεται να αυξάνει το ποσοστό της και ο ΣΥΡΙΖΑ να το μειώνει.


Οι πολίτες φαίνονται, επίσης, πιο αισιόδοξοι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, καθώς οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι τους προκάλεσε θετικά συναισθήματα, όπως ελπίδα, ικανοποίηση ή ανακούφιση ενώ το 44% απάντησε ότι τους προκάλεσε αρνητικά συναισθήματα, όπως λύπη, ανησυχία, θυμό/οργή.


Επίσης, οι 5 στους από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η πορεία της χώρας μετά τις εκλογές θα είναι σίγουρα ή μάλλον καλύτερη, με το 38% των ερωτηθέντων να απαντάει αντίθετα, ότι η η πορεία της χώρας μετά τις εκλογές θα είναι σίγουρα ή μάλλον χειρότερη.


Περισσότεροι από τους μισούς (56%) πιστεύουν ότι η ΝΔ πρέπει να κερδίσει την αυτοδυναμία στις επόμενες κάλπες και παράλληλα το 43% πιστεύει ότι η επικράτηση της ΝΔ οφείλεται στις σημαντικές αδυναμίες της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365