Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Δολοφονία στο Ρέθυμνο: «Τριάντα χρόνια βεντέτα» το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Ο 46χρονος ήταν ο τελευταίος γιος μιας από τις τρεις οικογένειες που ξεκληρίστηκαν στο όνομα μιας βεντέτας

Θύμα φονικής ενέδρας έπεσε ο 46χρονος Λ.Σ. στο χωριό Αρχοντική στο Ρέθυμνο, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι έπεσε θύμα πολύχρονης αιματηρής βεντέτας.


Ο 46χρονος ήταν ο τελευταίος γιος μιας από τις τρεις οικογένειες που ξεκληρίστηκαν στο όνομα μιας βεντέτας η οποία κρατάει περίπου 30 χρόνια, καθώς - εάν επαληθευτούν οι αρχικές εκτιμήσεις - θα πρόκειται για το ένατο άτομο που δολοφονείται, με τον δράστη ή τους δράστες να του στήνουν καρτέρι θανάτου και να τον πυροβολούν μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ βρισκόταν σε δύσβατο σημείο.


Ο άνδρας είχε φύγει από το σπίτι του την Τετάρτη και έκτοτε αγνοούνταν, με τον θάνατό του να προσδιορίζεται χρονικά περίπου ένα 24ωρο πριν τον εντοπισμό του, δηλαδή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Πέμπτης.


Η τοπική ιστοσελίδα neakriti αναφέρει ότι το τραύμα του άνδρα προκλήθηκε από σκάγια κυνηγετικού όπλου στο πρόσωπο και στον κορμό, καθώς οι σφαίρες έπεσαν από την πλευρά του συνοδηγού, αλλά βρήκαν το θύμα στο πρόσωπο.


Ο άνδρας φέρεται να πέθανε σχεδόν ακαριαία και ενώ είχε γείρει στο κάθισμα του συνοδηγού όπου και βρέθηκε μελανιασμένος. Από την κατάσταση στην οποία βρέθηκε εικάζεται ότι είχε πεθάνει αρκετές ώρες πριν εντοπιστεί, ενδεχομένως και από τις πρώτες ώρες που έγινε αντιληπτή η εξαφάνισή του από την οικογένειά του.


Η οικογένεια του 46χρονου φαίνεται πως εμπλέκεται σε μία από τις πιο αιματοβαμμένες βεντέτες στην Κρήτη, η οποία ξεκίνησε για προσωπικές και κτηματικές διαφορές τη δεκαετία του ’80 μεταξύ δύο οικογενειών, με την εμπλοκή μίας τρίτης και από τότε έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους επτά άνθρωποι από όλες τις πλευρές. Το τελευταίο θύμα είχε πέσει νεκρό από σφαίρες στο Περιστέρι Αττικής.


Και τα δύο αδέλφια του θύματος είχαν δολοφονηθεί, ενώ στενός συγγενής του, διαβόητος δραπέτης, είχε πέσει νεκρός την προηγούμενη δεκαετία, επίσης στην Αρχοντική Ρεθύμνου.


Μετά από αυτήν την εξέλιξη η ΕΛ.ΑΣ. ξεκινά έρευνες για να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης και αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από το συγγενικό περιβάλλον του θύματος και συγχωριανούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365