Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

«Σκεφτήκατε να παραιτηθείτε ή η δημοκρατία μας είναι υποδεέστερη» -Η ερώτηση φωτιά της Ράνιας Τζίμα στον Μητσοτάκη

 Πώς το σχολίασε το Twitter

Ίσως μια στιγμή που περιμέναμε να δούμε χθες στο debate των πολιτικών αρχηγών να ήταν η ερώτηση της Ράνιας Τζίμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πώς το σχολίασε το Twitter.


Η Ράνια Τζίμα ρώτησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Κύριε πρόεδρε για την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς ο κύριος Καραμανλής υπέβαλλε την παραίτηση του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, την κάνατε αποδεκτή αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη, για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ως άμεσος πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ σκεφτήκατε να παραιτηθείτε;


Ο κύριος Δημητριάδης που παραιτήθηκε δεν ήταν πολιτικό προϊστάμενος της ΕΥΠ, δεν ήταν καν πολιτικό πρόσωπο. Σκεφτήκατε να κάνετε ότι έκανε ο Τζόνσον στη Μεγάλη Βρετανία, ο Κούρτς στην Αυστρία, ο Νίκσον στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Βελιμπράντ στη Γερμανία, ή μήπως η δική μας δημοκρατία είναι υποδεέστερη;»


Με τον πρωθυπουργό να απαντάει: «Όχι, κυρία Τζίμα, δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ, και ανέλαβα με θάρρος τις ευθύνες μου, μετά τις παρακολουθήσεις και ζήτησα άμεση διαλεύκανση. Ανέλαβα να διορθώσω μία σειρά από αστοχίες που επέτρεψε στην ΕΥΠ να παρακολουθεί ανθρώπους χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες».


Η επόμενη ερώτηση της Ράνιας Τζίμα ήταν: «Τότε είχατε πει ότι, δεν γνωρίζατε, δεν γνωρίζατε τι συνέβη, για μια υπηρεσία πάντως που επιλέξατε να την έχετε στην απόλυτη ευθύνη σας. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε, θέλω να σας ρωτήσω αν μπορείτε τώρα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να μας πείτε γιατί παρακολουθήθηκε ο αρχηγός του στρατεύματος, γιατί παρακολουθήθηκε πολιτικός αρχηγός που κάθετε δίπλα σας (ο Νίκος Ανδρουλάκης), αν είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία, θα πρέπει να το ξέρουν οι πολίτες, γιατί τους ζητάει να τον ψηφίσουν σε λίγες μέρες, και ένας εν ενεργεία τότε υπουργός σας.»


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Ο κύριος Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο για τη Δημοκρατία και δεν έπρεπε να παρακολουθείτο. Αυτή η υπόθεση είναι μία σκιά για την κυβέρνησή μας αλλά το κράτος δικαίου της χώρας αξιολογείται συνολικά».

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365