Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Καλά μαντάτα για τα παραδοσιακά ταβερνάκια, έρχονται κίνητρα για τους ιδιοκτήτες τους

Έρχονται κίνητρα για τους ιδιοκτήτες τους
Φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα προωθεί το υπουργείο Τουρισμού σε όσους έχουν ή επιθυμούν να ανοίξουν παραδοσιακά ταβερνάκια, σε απόμακρους, ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας.

Τα βασικά έργα υποδομής αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό για την επόμενη τετραετία, υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας από το βήμα του Delfi Economic Forum.


Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι έχει συζητήσει με το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δοθούν αναπτυξιακά φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα στα παραδοσιακά ταβερνάκια σε ορεινούς ή νησιωτικούς προορισμούς, ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν τον χαρακτήρα τους.


Παράλληλα, σημείωσε ότι αντιστοίχως πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες ώστε «οι περιοχές της χώρας μας οι οποίες έχουν χρώμα και ταυτότητα, όπως η πανέμορφες περιοχές της Αράχοβας, των Δελφών, το Γαλαξίδι, η Ιτέα, να μπορούν να διατηρηθούν».


Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι το 2022 ήταν μία χρονιά ρεκόρ με ταξιδιωτικά έσοδα 17,6 δισ.- 2,6 δισ. πάνω από τον προϋπολογισμό - με 20% αύξηση της κρουαζιέρας και του οδικού τουρισμού και ρεκόρ απευθείας πτήσεων. «Το 2023 θα σπάσουμε τα κοντέρ όσον αφορά τη μέση δαπάνη ανά ταξιδιώτη, καθώς αναμένεται αύξηση 20% σε σχέση με πέρυσι, με σημαντικό αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στα εργασιακά του τουρισμού, χαιρέτησε τη συμφωνία εργοδοτών-εργαζομένων για κλαδικές συμβάσεις εργασίας με αύξηση 10,5% στους μισθούς των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και στα resort, τονίζοντας ότι «έχω συστήσει σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού να δίνουν καλές ποιοτικά και οικονομικά σε απολαβές θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο.


Αναφορικά με το ζήτημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ο υπουργός επεσήμανε τη «δυνατότητα της μεσαίας τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της μέσης ελληνικής οικογένειας στα χρόνια των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών να υπενοικιάσουν μια γκαρσονιέρα ή ένα σπίτι, ένα εξοχικό και αυτό να συνεισφέρει στο εισόδημά τους».


Από την άλλη, ωστόσο, διευκρίνισε ότι «αυτοί που έχουν δεκάδες κατοικίες στη Μύκονο ή οπουδήποτε αλλού και υποδύονται τη βραχυχρόνια μίσθωση ενώ προσφέρουν ξενοδοχειακές υπηρεσίες, προκειμένου να εκπίπτουν από την εφορία, τις ασφαλιστικές εισφορές κλπ., αυτό είναι ένα πρόβλημα για μας, γι’ αυτό και η Προεδρία της κυβέρνησης μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών μετά από εισήγησή μας επεξεργάζεται αύξηση της φορολογίας, αύξηση των εισφορών γι΄ αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365