Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Άγρυπνοι κάτοικοι σε οκτώ χωριά της Χαλκιδικής - Περιπολίες και... κορναρίσματα για να μην έρθουν οι αρκούδες

«Σχέδιο ετοιμότητας» με μεταμεσονύχτιες περιπολίες και... κορναρίσματα

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι αρκούδες στη Χαλκιδική, με κατοίκους στην περιοχή Ταξιάρχης να κάνουν νυχτερινές περιπολίες με αυτοκίνητα, σε μια προσπάθεια να τις διώξουν!

«Σχέδιο ετοιμότητας» με μεταμεσονύχτιες περιπολίες και... κορναρίσματα έχουν καταστρώσει κάτοικοι του Ταξιάρχη στη Χαλκιδική, σε μια προσπάθεια να απωθήσουν από το χωριό τους αρκούδες από την ευρύτερη περιοχή.


Αυτό που τρομάζει τους κατοίκους είναι ότι οι αρκούδες φαίνεται πως κάνουν βόλτα σε χωριά της ορεινής Χαλκιδικής. Όπως λένε, έχουν αφήσει τα ίχνη τους και τις ζημιές τους σε τουλάχιστον 8 χωριά: στα Βράσταμα, στην Παλαιοχώρα, στη Βάβδο, στη Μεγάλη Παναγιά και στην Ιερισσό.


«Ο κόσμος φοβάται, έχει σταματήσει τις εργασίες για τα έλατα και για τα χωράφια του», αναφέρει στο thesstoday.gr ο ελαιοπαραγωγός και κάτοικος της περιοχής Γιώργος Γιωρούδης, υπογραμμίζοντας πως οι καταστροφές είναι τεράστιες για τους επιχειρηματίες, που αποφάσισαν να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους, προκειμένου να διώξουν τις αρκούδες από το χωριό.


«Κάθε βράδυ, υπάρχει ομάδα που γυρνάει με τα αυτοκίνητα και κορνάρει κάνοντας θόρυβο για να μην έρθει η αρκούδα», εξηγεί και προσθέτει πως ολόκληρο το χωριό έχει τρομοκρατηθεί από την περίπτωση πιθανής συνάντησης. «Δεν βγαίνει κανένας έξω από το σπίτι εδώ και 10 μέρες», τόνισε χαρακτηριστικά.


Μάλιστα, η ενδεχόμενη «συνάντηση» με αρκούδα διέκοψε και τις εργασίες του πρώτου επισκέψιμου μελισσοκομείου Βee Day, που δέχεται κόσμο στις εγκαταστάσεις του στην απολυμένη πέτρα Ταξιάρχη, μέχρι νεοτέρας.


«Έχουμε παγώσει τα πάντα μέχρι να πάρουμε μέτρα ώστε να έχει ασφάλεια ο επισκέπτης μας» εξηγεί η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης Αθηνά Αποστολούδη, υπογραμμίζοντας πως «σκοπός είναι να αναδιαμορφώσουμε την καθημερινότητα σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, μαθαίνοντας πως λειτουργούν άλλοι, σε περιοχές που έχουν συχνές εμφανίσεις από αρκούδες».


O εκπρόσωπος Τύπου του Αρκτούρου,, Πάνος Στεφάνου, καθησυχάζει τους κατοίκους, κάνοντας λόγο για μία αρκούδα και όχι περισσότερες. Όπως αναφέρει, πρόκειται για νεαρό αρσενικό που ξεκίνησε από την Βόλβη και λόγω της αναπαραγωγικής περιόδου, καλύπτει καθημερινά μεγάλες αποστάσεις ψάχνοντας για θηλυκή αρκούδα αλλά και για τροφή, βρίσκοντας εύκολη πρόσβαση στα μελίσσια της Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365