Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Debate: Η αποτίμηση της χθεσινής “μάχης”

Η εκτίμηση του Μαξίμου

Την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι αυτής των πολιτικών του αντιπάλων, αποτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμώντας ότι το debate, αν και άργησε να γίνει, ήταν «πολύ χρήσιμο» για τους πολίτες.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μετά το debate: «Επιχείρησα να μιλήσω περισσότερο για το μέλλον, για το σχέδιό μου για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας, για μια πιο παραγωγική, πιο κοινωνική, πιο δίκαιη, πιο πράσινη, πιο ψηφιακή, πιο ισχυρή Ελλάδα, αλλά τελικά εναπόκειται στην κρίση των πολιτών να μας αξιολογήσουν όλους. Και βέβαια η τελική αξιολόγηση ποιος έβαλε γκολ, ποιος έφαγε γκολ, αυτό θα κριθεί σε δέκα ημέρες από τώρα».


Αναγνώρισε ότι θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά τέτοιες συζητήσεις.


Η εκτίμηση του Μαξίμου


Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός ήταν σαφής, ψύχραιμος και γνώστης και ότι απαντούσε επί της ουσίας σε κάθε ερώτηση. Όπως αναφέρει το newsit.gr, σημειώνουν με έμφαση ότι παραδέχθηκε προβλήματα, αναγνώρισε λάθη και ότι… μιλούσε στους πολίτες, παρά τις συνεχείς επιθέσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, όπως τονίζουν.


Τα ίδια κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούσε με επιθέσεις στον Πρωθυπουργό «με τα γνωστά στερεότυπα, ό,τι υπηρετεί τα συμφέροντα κι ο ίδιος τον λαό».


Προσθέτουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας:


-απαντούσε γενικόλογα, στις ερωτήσεις για το που θα βρει τα χρήματα, μιλώντας για αισχροκέρδεια.


-απάντησε με γενικολογίες για το ποια θα είναι η κυβέρνηση που λέει.


-μίλησε για αύξηση φόρων.


«Γενικόλογες οι προτάσεις Ανδρουλάκη»


Όσον αφορά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, σημειώνουν ότι εμφανίστηκε χωρίς κάποια σαφή θέση για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα, αλλά με κάποιες γενικόλογες προτάσεις, επίσης όχι κοστολογημένες.


Παράλληλα προσθέτουν ότι μίλησε επίσης για φορολόγηση στις γονικές παροχές ρίχνοντας το όριο στο μισό.


Για τους υπόλοιπους αρχηγούς εκτιμούν ότι επιχείρησαν Οι υπόλοιποι προσπάθησαν να απευθυνθεί ο καθένας στο κοινό του.


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του market pass


Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε προτεραιότητα τη μείωση των ανισοτήτων, την οποία συσχέτισε με μεγαλύτερους μισθούς, μεγαλύτερη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, ενώ στα θέματα της οικονομίας, απέρριψε για μία ακόμη φορά το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ, που αποτελεί και τον τροφοδότη στα δημόσια έσοδα.


Παράλληλα εκτίμησε πως οι τιμές των τροφίμων θα συνεχίσουν να βαίνουν μειούμενες, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για τη χορήγηση market pass στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, με την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά δεδομένα.


Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το κυβερνητικό του πρόγραμμα, το οποίο κατά το Μαξίμου και τη ΝΔ εκτιμάται ότι κοστίζει πάνω από τα 83 δισ. ευρώ.


«Τα 2 εμβληματικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ (μείωση ΕΦΚ σε καύσιμα, μείωση ΦΠΑ) αξίζουν 4 δισ. ευρώ ετησίως» τόνισε, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στο που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365