Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Κωνσταντίνος Παπανικόλας: Θρίλερ με τον θάνατο του μετόχου του Kontra Channel – Εντολή εισαγγελέα να μη γίνει η κηδεία

Εντολή εισαγγελέα να μη γίνει η κηδεία

Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Παπανικόλα. Ο κάτοχος του 25% των μετοχών του «Kontra Channel», έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή με φιλικά του πρόσωπα να καταθέτουν μήνυση για ανθρωποκτονία, ενώ οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν να μην γίνει χθες (08.05.2023) η προγραμματισμένη ταφή του.


Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και έμενε μαζί με τον φίλο του και δύο ακόμα άτομα στο θεραπευτήριο-σπίτι του στον Ωρωπό.


Η αντίστροφη μέτρηση για το θρίλερ που διαδραματίζεται τα τελευταία 24ωρα ξεκίνησε την περασμένη παρασκευή (05.05.2023). Τότε έξω από την οικεία του καναλάρχη έφτασε ένα ασθενοφόρο, όπως καταγγέλλει ο στενός φίλος του νεκρού επιχειρηματία, Σπύρος Λαμπίρης, ο οποίος μάλιστα είναι αυτός που κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία.


«Το ασθενοφόρο το είχε καλέσει στενό συγγενικό του πρόσωπο που είχε πάρει δικαστική συμπαράσταση και τον πήγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Είχα μιλήσει το προηγούμενο βράδυ με το συγκεκριμένο πρόσωπο και δεν μου είχε αναφέρει κάτι. Την Παρασκευή το πρωί (05.05.2023), είδα στο πρόσωπο της μίας γυναίκας που τον φρόντιζε ότι κάτι έκρυβε. Την ρώτησα αν συμβαίνει κάτι και μου είπε ότι θα ερχόντουσαν να πάρουν τον Παπανικόλα για να τον πάνε σε γηροκομείο. Πήρα τηλέφωνο κατευθείαν αυτόν τον συγγενή του και μου είπε “έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου” αναφέρει στο newsit.gr o Σπύρος Λαμπίρης και προσθέτει:


«Ήρθε το ασθενοφόρο στη μία το μεσημέρι και προετοίμασα ότι θα τον πάνε σε γηροκομείο και αν μας επιτρέπουν θα πηγαίνουμε να τον βλέπουμε. Μάλιστα πριν φύγει μίλησε και σε βίντεο και είπε “δεν θέλω να φύγω από τον χώρο μου“». 


Λίγες ώρες αργότερα, όμως, υποστηρίζει ο Σπύρος Λαμπίρης, πληροφορούνται από το ίδιο άτομο τον θάνατο του στενού του φίλου, αλλά και ότι η ιδιωτική εταιρεία που αντίκρισαν στις επιγραφές του ασθενοφόρου δεν είχε στείλει ποτέ όχημα για να παραλάβει τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα. 


«Το βράδυ με πήρε τηλέφωνο αυτός ο συγγενής του και μου είπε ότι χρειάζεται την ταυτότητά του και κάποια ρούχα του, γιατί πέθανε ο Παπανικόλας. Η συνάντηση για να του τα δώσω έγινε στην γέφυρα της Βαρυμπόμπης. Πήρα τότε τηλέφωνο στο ασθενοφόρο που τον πήρε και τους είπα, “την Παρασκευή στη μία ήρθατε και πήρατε με το συγκεκριμένο ασθενοφόρο τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα από το Μαρκόπουλο Ωρωπού” και μου είπαν ότι την Παρασκευή δεν έχουν έρθει καθόλου στην συγκεκριμένη περιοχή και δεν πήραμε ποτέ κάποιον με το συγκεκριμένο όνομα» αναφέρει ο Σπύρος Λαμπίρης.


Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, Στέλιος Σούρλας, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει ότι ο συγγενής του καναλάρχη δεν ενημέρωσε ποτέ και κανέναν που τον πήγε όταν τον πήρε από το σπίτι-θεραπευτήριο στον Ωρωπό.


«Ο Παπανικόλας ήταν στο σπίτι του στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Την Μεγάλη Πέμπτη, πήγε στενό συγγενικό του πρόσωπο και τον έβγαλε σε δικαστική συμπαράσταση με μία βεβαίωση ενός ιδιώτη γιατρού και όχι με βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο. Έτσι πήρε μια προσωρινή διαταγή που δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο, η οποία λογικά θα έλεγε ότι αυτός αναλαμβάνει την δικαστική συμπαράσταση» λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος, Στέλιος Σούρλας και συνεχίζοντας προσθέτει:


«Ενώ έχει την προσωρινή διαταγή από το Πάσχα και μετά, πήγε την Παρασκευή (05.05.2023) και τον παρέλαβε με ασθενοφόρο και δεν ξέρουμε πού τον πήγε. Τον παρέλαβε στη μία και μετά από 5 ώρες πέθανε ο Παπανικόλας. Δεν γνωρίζουμε που, απλά μας ενημέρωσαν ότι πέθανε και ότι η κηδεία θα γινόταν την Δευτέρα. Ο στενός του φίλος προχώρησε σε μηνυτήρια αναφο9ρά για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου. Έτσι ο εισαγγελέας διέταξε να αναβληθεί η ταφή και να γίνει νεκροψία νεκροτομή και τοξικολογικές. Θέλουμε να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του».


Ο δικηγόρος, Στέλιος Σούρλας υποστηρίζει ακόμα ότι ένα άλλο συγγενικό πρόσωπο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα είχε προσπαθήσει να τον εξαπατήσει πριν ένα χρόνο. 


«Του ζήτησε μια υπογραφή σε έγγραφο που έλεγε ότι όσο καιρό είναι ασθενής θα διαχειρίζεται εκείνος τις μετοχές του στο κανάλι. Αυτό όμως δεν ήταν μία απλή εξουσιοδότηση, αλλά ήταν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβιβάσεως των μετοχών. Όταν το κατάλαβε αυτό ο Παπανικόλας του έκανε μήνυση για απάτη, πριν από 2 με 3 μήνες» σημειώνει ο Στέλιος Σούρλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365