Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Δημοσκόπηση Marc: Στις 6,1% η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πως ψηφίζει η κάθε γενιά

Δημοσκόπηση

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα προβάδισμα 6,1 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. 


Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 32,4% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,3% , ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6%, το ΜέΡΑ25 με 3,3% και η Ελληνική Λύση με 3,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 10,5%.


Στο ερώτημα για συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 37,7% την αποτιμά αρνητικά, μάλλον αρνητικά το 15,8%, ενώ το 24,6% απάντησε θετικά και το 21,5% μάλλον θετικά. Συνολικά το 53,5% έχει αρνητική άποψη και το 46,1% θετική.


Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο, το 36,9% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 24,9% τον Αλέξη Τσίπρα, το 5,6% τον Δημήτρη Κουστούμπα, το 5,4% τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 3,6% τον Γιάνη Βαρουφάκη και το 3% τον Κυριάκο Βελόπουλο.


Στην επόμενη κάρτα, διαφαίνεται η πρόθεση ψήφου ανά γενιά.


Στην παράσταση νίκης, οι πολίτες κατά 65,2% βλέπουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας με μεγαλύτερη ή μικρότερη διαφορά των 6 μονάδων, ενώ το 22,5% βλέπουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη ή μικρή διαφορά.


Στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός στις εκλογές, το 37,2% απάντησε ότι πρέπει να δοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια δεύτερη θητεία, ενώ το 28,7% είπε ότι θα πρέπει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει. Το 29,5% απάντησε ότι ο λαός πρέπει να ενισχύσει άλλο κόμμα, ανεξαρτήτως νικητή.


Οι ψηφοφόροι του Ηλία Κασιδιάρη, που δεν θα κατέβει στις εκλογές στην πρόθεση ψήφου, το 20,5% λέει ότι θα ψηφίσει ΕΑΝ, το 14,6% Ελληνική Λύση, το 13,3% το Εθνική Δημιουργία, το 9,5% Νίκη, το 4,5% Νέα Δημοκρατία, το 4,5% ΣΥΡΙΖΑ, το 3% Πλεύση Ελευθερίας, το 2% ΠΑΣΟΚ και το 8,2% Άλλο Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365