Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ανοίγουν νέα voucher για δωρεάν διακοπές για όλους

Ανοίγουν νέα voucher για δωρεάν διακοπές για όλους

Τουλάχιστον τρία ίσως και τέσσερα προγράμματα για επιδότηση διακοπών θα ανοίξουν και φέτος. Ο λόγος για τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ), τον Τουρισμό για Όλους του Υπ. Τουρισμού, τα Προγράμματα Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ και φυσικά το North Evia - Samos Pass που ενδεχομένως να επαναληφθεί και φέτος.

Ο καιρός ανοίγει, η διάθεση φτιάχνει και όλοι σιγά σιγά σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις σε ένα από τα όμορφα νησιά της χώρας μας. Πολλοί είναι αυτοί που σχεδιάζουν από τώρα κάποιες αποδράσεις και ζητούν ενημέρωση γύρω από την επιδότηση διακοπών, ώστε να κάνουν τους υπολογισμούς και τον προγραμματισμό τους.


Όπως και πέρσι έτσι και φέτος τρία ίσως και τέσσερα προγράμματα για επιδότηση διακοπών θα ανοίξουν. Ο λόγος για τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ), τον Τουρισμό για Όλους του Υπ. Τουρισμού, τα Προγράμματα Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ και φυσικά το North Evia - Samos Pass που ίσως φέτος δεν πραγματοποιηθεί ή επιλεχθούν άλλες περιοχές της χώρας που έχουν δοκιμαστεί.


Το Dnews σας παρουσιάζει τα προγράμματα επιδότησης για δωρέαν διακοπές:

Κοινωνικός Τουρισμός 2023


Νωρίτερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ - ΟΑΕΔ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ 2023 φέτος θα ξεκινήσει μέσα στον Μάιο και όχι 15 Ιουνίου που ξεκίνησε πέρσι.


Μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει οι συσκέψεις για να υπάρξουν αλλαγές τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε ότι αφορά τον αριθμό των δικαιούχων με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν.


Στο μεταξύ σημαντικός αριθμός δικαιούχων δεν έχει ακόμη κάνει χρήση των επιταγών κοινωνικού τουρισμού του 2022 καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι 31 Ιουλίου 2023.


Το νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 01.08.2023 έως 31.07.2024.


Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι (6) διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων.

Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων που βρίσκονται στις νήσους Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω ή στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας Ευβοίας θα εχουν 12 βράδια διανυκτέρευση.


Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:


- ασφαλισμένοι που συγκέντρωσαν το έτος 2021 50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της ΔΥΠΑ ή /και

τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρ. 142 του ν.3655/2008, όπως ισχύει, ή /και

τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις ή/και

τη χορήγηση επιδόματος μακροχρονίως ανέργων της παρ. ΙΑ.1.ΙΙΙ του ν. 4093/2012


- άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Αν δύο δικαιούχοι της παροχής είναι σύζυγοι, δίνεται η δυνατότητα να λάβουν και οι δύο Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, ακόμα και αν επιλεγόμενος βάσει της μοριοδότησης είναι μόνο ο ένας.


Τουρισμός για Όλους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξαργύρωση των voucher που κληρώθηκαν τον Γενάρη με 150.000 νέα voucher ύψους 150 ευρώ σε δικαιούχους.


Η κλήρωση του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» αφορά τη χορήγηση 125.000 άυλων ψηφιακών καρτών με τη μορφή voucher για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα. Τα τελευταία voucher θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023 ωστόσο το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους θα τρέξει «εμπλουτισμένο» και το 2023, για νέες θέσεις σε καλοκαιρινούς προορισμούς και γενικά το πρόγραμμα σύμφωνα με τροπολογία θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τουλάχιστον μέχρι το 2025.


Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να κάνουν αίτηση όλοι, με ατομικό εισόδημα (όπως ίσχυε πέρυσι) έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.


Αγροτική ΕΣΤΙΑ ΟΠΕΚΑ

Η Αγροτική Εστία (ΛΑΕ) του ΟΠΕΚΑ παρέχει και εκείνη τουρισμό (κοινωνικό/ιαματικό) και ανοίγει περίπου στα μέσα Μαΐου.


Δικαιούχοι εδώ, μεταξύ άλλων, είναι:


α) οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982,


β) οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.


Τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.


North Evia - Samos Pass

Σημαντική στήριξη στο τουριστικό προϊόν της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου, οι οποίες επλήγησαν σοβαρά από πρόσφατες φυσικές καταστροφές, παρείχε το καινοτόμο μέτρο North Evia-Samos Pass, το οποίο υλοποιήθηκε σε τέσσερις μηνιαίες φάσεις κατά το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου.


Υπενθυμίζεται ότι κάθε δικαιούχος που εντασσόταν στην εν λόγω δράση, αποκτούσε μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών, κατά τις διακοπές του στη Βόρεια Εύβοια ή τη Σάμο. Το ύψος της άυλης χρεωστικής κάρτας ανερχόταν σε 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και σε 300 ευρώ για τη Σάμο – πλην του Αυγούστου, οπότε τα αντίστοιχα ποσά διαμορφώθηκαν σε 100 ευρώ και 200 ευρώ αντίστοιχα.


Το κουπόνι αυτό ενδεχομένως να συνεχιστεί και φέτος ωστόσο, ίσως να επιλεχθούν άλλες περιοχές που έχουν δοκιμαστεί από καταστροφές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365