Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Έρευνα: Ποιες χώρες είναι πρώτες στο μέγεθος του στήθους – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Διαβάστε Παρακάτω

To World Data Info μαζεύει δεδομένα από όλο τον κόσμο δημιουργώντας ενδιαφέρουσε λίστες. Μετά τη λίστα με τα μεγέθη του πέους σε όλο τον κόσμο, το ίδιο μέσο έφτιαξε μια λίστα για τα μεγέθη στήθους ανά τον κόσμο.



Το πρόβλημα που αντιμετώπισαν, όπως γράφουν είναι οι διαφορετικές ονομασίες μεγέθους και οι διαφορετικές κλίμακες που χρησιμοποιούνται. Υπάρχουν τουλάχιστον έξι διαφορετικά συστήματα μεγεθών παγκοσμίως, τα οποία αποτελούνται από αριθμούς και παρόμοια γράμματα. Επιπλέον, υπάρχουν κατασκευαστές που διαφοροποιούν και πάλι αυτά τα συστήματα για τα δικά τους προϊόντα. Για παράδειγμα, το αμερικανικό μέγεθος 34C αντιστοιχεί ήδη στο βρετανικό μέγεθος 34D και στο μέγεθος 75D της ΕΕ. Είναι 90D στη Γαλλία και 12C στην Αυστραλία. Η τσεχική ονομασία 2D είναι λίγο πιο εύκολο να διακριθεί οπτικά. Όλα αυτά τα μεγέθη αντιστοιχούν στις ίδιες διαστάσεις και επομένως οδηγούν ξανά και ξανά σε μπερδέματα.



Η έκπληξη στην κορυγή και η θέση της Ελλάδας


Μια τρόπον τινά έκπληξη φιλοξενείται στην κορυφή της λίστας καθώς πολλοί θα περίμεναν να δουν κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βραζιλία ή τις ΗΠΑ, κάποια μεσογειακή χώρα ενδεχομένως. Ωστόσο την πρωτιά παίρνει στην συγκεκριμένη έρευνα η Νορβηγία με μέγθος «C-D» σε μέσο δείκτη μάζας σώματος 26.2. Ακολουθεί ακόμα μια έκπληξη, το Λουξεμβούργο, η Ισλανδία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία που καταγράφουν μέγεθος C, ενώ αυτό που τις κατατάσσει είναι ο δείκτης μάζας σώματος.


Όπως εξηγείται στην έρευνα το αυξημένο μέγεθος στήθους εμφανίζεται συχνά σε χώρες όπου η παχυσαρκία αποτελεί επίσης πρόβλημα. Για αυτό και παρουσιάζεται ο συγκεκριμένος δείκτης στον πίνακα. Σύμφωνα με το World Data Info ο γυναικείος μαστός αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από λιπώδη ιστό και αδένες. Το σχήμα των μαστών εξαρτάται επίσης όχι μόνο από γενετικούς παράγοντες, αλλά και από την περιεκτικότητα σε λίπος και τη σύνθεση του συνδετικού ιστού.



Η Ελλάδα βρίσκεται στην 24η θέση της κατάταξης με μέγθος A-B σε ΔΜΣ 26.9, ούσα πάνω από την Βραζιλία, τη Χιλή, την Αργεντινή και την Ισπανία.


Δείτε την λίστα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365