Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Πας διακοπές; Τα λάθη που κάνεις όταν κλειδώνεις το σπίτι σου

Διαβάστε Παρακάτω

Από τα ξεκλείδωτα παράθυρα μέχρι τα εκτεθειμένα κλειδιά του σπιτιού, αυτά είναι τα μεγαλύτερα λάθη που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μας.


Ηασφάλεια του σπιτιού είναι σημαντική. Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο σημαντικά από το σπίτι μας και αυτά τα πιο σημαντικά είναι οι άνθρωποι που ζουν μέσα σε αυτό. Ωστόσο ένα σύστημα οικιακής ασφάλειας μπορεί να προστατεύσει το σπίτι μας και ό,τι υπάρχει μέσα σε αυτό, λειτουργώντας ως πραγματικός αποτρεπτικός παράγοντας για την εγκληματικότητα.


Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας έδειξε ότι το 83% των διαρρηκτών ελέγχουν τα σπίτια για συναγερμούς πριν διαρρήξουν και οι περισσότεροι είπαν ότι η παρουσία ενός συστήματος ασφαλείας θα είχε αλλάξει γνώμη σχετικά με την εισβολή.


Πας διακοπές; Τα λάθη που κάνεις όταν κλειδώνεις το σπίτι σου

Δεδομένων όλων αυτών, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να θέσουμε το σπίτι μας σε κίνδυνο. Κι ενώ μπορεί να πιστεύουμε ότι έχουμε λάβει μέτρα για να ασφαλίσουμε το σπίτι μας, υπάρχουν κοινά λάθη που κάνουμε που μπορεί να μας κάνουν πιο ευάλωτους από όσο πιστεύουμε. Ποια είναι όμως τα κοινά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες; Ειδικοί μιλήσαν στο CNET και μας λένε τι πρέπει να κάνουμε και πώς να τα αποφύγουμε.1. Αποτυχία κλειδώματος παραθύρων ή θυρών

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όταν πρόκειται για τη διατήρηση της ασφάλειας του σπιτιού μας είναι να αφήνουμε τα παράθυρα ή τις πόρτες ξεκλείδωτα. Μπορεί να υποθέτουμε ότι ένας ληστής ή ένας διαρρήκτης θα είναι πρόθυμος να μπει με βία στο σπίτι μας, αλλά συχνά αναζητούν τη χαμηλότερη προσπάθεια και τον μικρότερο αντίκτυπο όταν εισβάλλουν, επειδή δεν θέλουν να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους. Τίποτα δεν το κάνει πιο εύκολο από το να αφήσεις την πόρτα ξεκλείδωτη και να τους επιτρέψεις να μπουν κατευθείαν μέσα.


Ένας τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι τοποθετώντας μια κάμερα ασφαλείας έξω από την εξώπορτα μας για να δημιουργήσουμε την αίσθηση ότι κάποιος παρακολουθεί. Μια άλλη επιλογή είναι να επενδύσουμε σε ένα σύστημα αισθητήρων που μπορεί να μας πει αν ανοίγει μια πόρτα ή ένα παράθυρο. Οι κλειδαριές που είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο μπορεί ακόμη και να μας επιτρέπουν να κλειδώνουμε την πόρτα από οπουδήποτε και ορισμένα συστήματα μας ειδοποιούν όταν μια κλειδαριά έχει μείνει ξεκλείδωτη.


Πας διακοπές; Τα λάθη που κάνεις όταν κλειδώνεις το σπίτι σου

2. Απόκρυψη κλειδιών σε κοινόχρηστους χώρους

Είναι βολικό να κρατάμε ένα εφεδρικό κλειδί έξω σε περίπτωση που έχουμε ξεχάσει τ κλειδιά μας ή εάν κάποιος από τους φίλους ή τους συγγενείς μας χρειαστεί να μπει στο σπίτι μας. Η τοποθέτηση ενός κλειδιού σε μια κοινή τοποθεσία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την είσοδο ενός διαρρήκτη στο σπίτι σας χωρίς καμία παρέμβαση, ακόμα και όταν κάποιος άλλος βρίσκεται στο σπίτι, που σημαίνει ότι μπορεί να θέσει κάποιον μέσα σε κίνδυνο.

Αντί να τοποθετήσεις ένα κλειδί σε ένα μέρος όπου όποιος ψάχνει μπορεί να το βρει, εξέτασε για πιο ασφαλείς επιλογές. Τοποθέτησε το κλειδί σε ένα κουτί κλειδαριάς που απαιτεί κωδικό πρόσβασης. Χρησιμοποίησε μια κλειδαριά με πληκτρολόγιο που απαιτεί PIN.


3. Μη έλεγχος της τεχνολογίας

Η τεχνολογία του έξυπνου σπιτιού μας έχει φέρει συσκευές ασφαλείας όπως κάμερες ασφαλείας, έξυπνες κλειδαριές και συναγερμούς. Αλλά η τεχνολογία εισάγει επίσης μια σειρά από πιθανά σημεία αστοχίας για το σύστημα ασφαλείας και αυτά που μπορεί να μην λάβουμε υπόψη εάν υποθέσουμε ότι η τεχνολογία «απλώς λειτουργεί».


Πας διακοπές; Τα λάθη που κάνεις όταν κλειδώνεις το σπίτι σου

Σκέψου πώς λειτουργούν οι έξυπνες συσκευές ασφαλείας του σπιτιού σου. Μπαίνουν στην πρίζα για ρεύμα ή χρησιμοποιούν μπαταρία; Έλεγχε τις συνδεδεμένες συσκευές  μετά από οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος για να βεβαιωθείς ότι λειτουργούν και έλεγχε τακτικά τις συσκευές που τροφοδοτούνται από μπαταρία για να βεβαιωθείς ότι λειτουργούν όπως αναμένεται. Επίσης, φρόντισε να διατηρείς το λογισμικό ενημερωμένο. Εάν δεν το κάνεις, η τεχνολογία μπορεί να το καταστήσει ελαττωματικό ή μη λειτουργικό και μπορεί να σε αφήσει ανοιχτή σε επιθέσεις κυβερνοασφάλειας.


4. Βασιζόμενη στην αυτοπαρακολούθηση

Μπορεί να είναι δελεαστικό να υποθέσουμε απλώς ότι θα μπορούμε να κάνετε check in στις κάμερες μας ή να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ειδοποίηση συναγερμού μόνοι μας. Αλλά υπάρχει ένας λόγος που οι εταιρείες ασφάλειας προσφέρουν υπηρεσίες παρακολούθησης. Η κάμερα ή ο συναγερμός μας μπορεί να ενεργοποιηθεί από κάτι αβλαβές και θα πρέπει να το ελέγξουμε. Μπορεί να είμαστε απασχολημένοι όταν η κάμερα μας εντοπίσει μια πραγματική διάρρηξη και δεν θα μπορέσουμε να το δούμε έγκαιρα. Εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα, εξέτασε το ενδεχόμενο να επιτρέψεις σε μια εταιρεία ασφαλείας να παρακολουθεί τις ειδοποιήσεις για λογαριασμό σου.


Πας διακοπές; Τα λάθη που κάνεις όταν κλειδώνεις το σπίτι σου

Το να διατηρείς το σπίτι σου ασφαλές είναι απίστευτα σημαντικό και θέλεις να διατηρήσεις τον χώρο και την οικογένεια σου ασφαλή. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να προσθέσεις κίνδυνο στην ασφάλεια του σπιτιού σου με ένα προφανές λάθος. Φρόντισε να αποφύγεις αυτά για να βεβαιωθείς ότι το σπίτι σου παραμένει προστατευμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365