Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Αναζητούν λύσεις για το αγκάθι από τις νέες αυξήσεις στα διόδια

Διαβάστε Παρακάτω

Πριν το τέλος της θερινής ραστώνης επιθυμεί η κυβέρνηση να έχει κλείσει το ζήτημα που έχει προκύψει με τις μεγάλες αυξήσεις που σχεδιάζουν να επιβάλουν στα διόδια των οδικών αξόνων της χώρας, οι παραχωρησιούχοι που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας τους

Σήμερα - εκτός απροόπτου- αναμένεται να ληφθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την στάση της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στα διόδια των οδικών αξόνων της χώρας και πόσο μεγάλες θα είναι αυτέςΑν οι κυβερνητικές αποφάσεις αυτές βρουν στον τοίχο που έχουν υψώσει οι εταιρείες λειτουργίας των οδικών αξόνων, τότε ο πόλεμος μεταξύ παραχωρησιούχων και κυβέρνησης φαίνεται να είναι αναπόφευκτος.


Υπενθυμίζεται ότι, κατόπιν αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας σε επίπεδο παραχωρησιούχων – υπουργών, οι πρώτοι ανακοίνωσαν αυξήσεις στα διόδια για τα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου που ελέγχουν, από αρχές Σεπτεμβρίου  και συγκεκριμένα η Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Ολυμπία Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Γέφυρα. Με βάση το συμβατικό τους δικαίωμα, μπορούν να τις προσδιορίσουν, όπως και έγινε με βάση τον πληθωρισμό του περασμένου Σεπτεμβρίου, οπότε και αυτός είχε εκτοξευτεί στο 12%.Σύμφωνα με τις συμβάσεις παραχώρησης, στις αρχές κάθε έτους επιβάλλονται αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Επειδή όμως φέτος η αύξηση αυτή θα ήταν σημαντική, στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς ο τότε υπουργός Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τους παραχωρησιούχους να μην προχωρήσουν καθόλου σε αυξήσεις. Η συμφωνία που είχε «ατύπως» (δηλαδή όχι με έγγραφη εντολή) γίνει είναι ότι η συζήτηση θα επαναλαμβανόταν αμέσως μετά τις εκλογές.


Στις 3 Ιουλίου 2023 ωστόσο βγήκαν ειδήσεις, από επιστολή τους, προς την Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών, με κοινοποίηση στο Γραφείο Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, τη Γενική Γραμματεία Υποδομών και τη Διεύθυνση Δ17 του Υπουργείου, οι Παραχωρησιούχοι, ζήτησαν συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή με αντικείμενο την αναπροσαρμογή διοδίων τελών για το έτος 2023, στη βάση του υφιστάμενου πλαισίου των συμβάσεων παραχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365