Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

«Στο τραπέζι» νέα επιταγή ακρίβειας: Οι επικρατέστεροι δικαιούχοι

«Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης
Η επανάληψη της επιταγής ακρίβειας - αντίστοιχης με εκείνη που είχε δοθεί τα Χριστούγεννα του 2022 - είναι ένα σενάριο για το οποίο, ωστόσο, η κυβέρνηση τηρεί... σιγή ιχθύος.


«Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αφήνει η υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων, η οποία καταγράφεται στο 7μηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2023.


Όπως έχει ανακοινώσει ήδη το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είναι πιθανό να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για κάποιες περιορισμένες παροχές ενόψει και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, κάτι που σημαίνει πως είναι εξασφαλισμένοι οι στόχοι του Προγράμματος Σταθερότητας.


Πιο συγκεκριμένα - και βέβαια πριν την λαίλαπα των πυρκαγιών - καταγράφονταν μια σειρά από ευνοϊκές συνθήκες: 


Αύξηση των φορολογικών εσόδων του 7μήνου

Αύξηση των εσόδων από την είσπραξη του ΦΠΑ

Αποδόσεις από τους καλοκαιρινούς ελέγχους

Υψηλές εισπράξεις τουριστικής περιόδου

Πλεόνασμα ύψους 3,555 δις ευρώ

Στο πλαίσιο αυτό, οι παροχές που εξετάζονται για τους ευάλωτους είναι:


- Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης


- Ενίσχυση των λογαριασμών ρεύματος


- Νέα επιταγή ακρίβειας 200-250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και ανέργους- Επέκταση του Market pass ως το τέλος του χρόνου


- Νέα αύξηση κατώτατου μισθού


Η επιταγή ακρίβειας του 2022


Υπενθυμίζεται πως το επίδομα των 250 ευρώ είχαν λάβει περσι πριν από τα Χριστούγεννα 1 εκατ. συνταξιούχοι, 174.000 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, καθώς και 36.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες.


Το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο ήταν 250 ευρώ, ανεξάρτητα του αριθμού εξαρτώμενων μελών.


Παράλληλα, περίπου 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δηλαδή των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, το Δεκέμβριο έλαβαν διπλή δόση.


Επίσης, 735.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού έλαβαν μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση.


Σημειώνεται ότι η οικονομική ενίσχυση αφορούσε και τους μακροχρόνια ανέργους από 12 έως 24 μήνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365