Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Κανονισμός προπονητών

Κανονισμός προπονητών

Πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου (για κάθε Κατηγορία Πρωταθλήματος ξεχωριστά) και σύμφωνα με την προκήρυξη του εκάστοτε Πρωταθλήματος, θα πρέπει να κατατίθενται από όλες τις Π.Α.Ε. και τα Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία, αποκλειστικά και με ηλεκτρονικό τρόπο στο Τμήμα Ανάπτυξης & Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου Ε.Π.Ο. (ηλεκτρονική διεύθυνση: proponites@epo.gr ή αντίστοιχα στην εκάστοτε οικεία Ε.Π.Σ. (για τα τοπικά Πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ.), τα έγγραφα/δικαιολογητικά έκδοσης του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

Το Ιδιωτικό Συμφωνητικό / Σύμβαση μεταξύ του προπονητή και του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαιρικού Σωματείου ή της Π. Α. Ε, καθώς και κάθε τροποποίηση αυτού υποβάλλεται, υποχρεωτικά, στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ΤΑΧΙS. Το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή, είναι ονομαστικό και αναγράφει το Ερασιτεχνικό Ποδοσφαιρικό Σωματείο ή την Π.Α.Ε. που ανήκει ο προπονητής. Το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή εκδίδεται μια φορά ανά αγωνιστική περίοδο και το κόστος επιβαρύνει τον προπονητή. Σε περίπτωση αλλαγής προπονητή ενός Ερασιτεχνικού Ποδοσφαιρικού Σωματείου ή μιας Π.Α.Ε., θα πρέπει να εκδίδεται νέο Δελτίο Πιστοποίησης.


Κάθε προπονητής ο οποίος δεν διαθέτει το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, ή αντίστοιχα «Προσωρινή Άδεια Εισόδου Προπονητών για την Τεχνική Περιοχή» που έχει εκδώσει η αρμόδια υπηρεσία της Ε.Π.Ο., απαγορεύεται να εισέλθει στην Τεχνική Περιοχή ή τον αγωνιστικό χώρο. Για κάθε Ερασιτεχνικό Ποδοσφαιρικό Σωματείο ή Π.Α.Ε., θα πρέπει οι επίσημα ορισμένοι Διαιτητές του εκάστοτε ποδοσφαιρικού αγώνα, για όλες τις κατηγορίες Πρωταθλημάτων, να ταυτοποιούν όλους τους προπονητές που αναγράφουν στα Φύλλα Αγώνων. ‘

Οι πιστοποιημένοι προπονητές με Προπονητική Ταυτότητα UEFA / Ε.Π.Ο. σε ισχύ, δεν έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στον πάγκο των αναπληρωματικών και την Τεχνική Περιοχή με άλλη ιδιότητα, εκτός αυτήν του προπονητή. Προπονητής με Προπονητική Ταυτότητα UEFA / Ε.Π.Ο. σε ισχύ και Δίπλωμα UEFA / Ε.Π.Ο., που εκτελεί καθήκοντα προπονητή και κατά την διάρκεια ενός αγώνα δεν παρευρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του, ενώ είναι δηλωμένος στο Φύλλο Αγώνα τιμωρείται. Μόνο οι πιστοποιημένοι με Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητές κάθε Π.Α.Ε., δύνανται να δίνουν οδηγίες, στα όρια της Τεχνικής Περιοχής. Προπονητής με Προπονητική Ταυτότητα UEFA / Ε.Π.Ο. σε ισχύ και Δίπλωμα UEFA / Ε.Π.Ο., που εκτελεί καθήκοντα προπονητή ταυτόχρονα σε δύο ή [23] περισσότερα Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία / Π.Α.Ε. έστω και χωρίς αμοιβή τιμωρείται.


Οι προπονητές που επιθυμούν να συνεργαστούν με μια Π.Α.Ε. ή ένα Ερασιτεχνικό Ποδοσφαιρικό Σωματείο, ενώ παράλληλα είναι συνταξιούχοι (σημ: αφορά όλα τα Ταμεία) ή υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις (σημ: ως ένστολο ή πολιτικό προσωπικό) ή είναι υπάλληλοι του Δημοσίου Τομέα, πολιτικοί υπάλληλοι Υπουργείων και της Βουλής των Ελλήνων, υπάλληλοι ΔΕΚΟ, Νομαρχιακοί, Δημοτικοί και Κοινοτικοί υπάλληλοι, ή διατηρούν Δικηγορική ιδιότητα, εξαιρούνται από την υποχρέωση πρόσληψης τους από μια Π.Α.Ε. ή ένα Ερασιτεχνικό Ποδοσφαιρικό Σωματείο (σημ: Έντυπο 3: Ενιαίο Έντυπο Αναγγελίας Πρόσληψης). Για το λόγο αυτό, οι εν λόγω προπονητές, υποχρεούνται να καταθέτουν στην Π.Α.Ε. ή στο Ερασιτεχνικό Ποδοσφαιρικό Σωματείο αντίστοιχα, ως αποδεικτικό της επαγγελματικής τους σχέσης με τον φορέα του Δημοσίου που οργανικά ανήκουν, σχετική βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία στην οποία ανήκουν ή συνταξιοδοτούνται, με ημερομηνία έκδοσης όχι μεγαλύτερη των τριών (3) μηνών, ή αντίστοιχα, αντίγραφο θεωρημένο της Υπηρεσιακής Ταυτότητας ή Διαπίστευσης τους σε ισχύ. Τα έγγραφα αυτά η εκάστοτε Π.Α.Ε. ή το εκάστοτε Ερασιτεχνικό Ποδοσφαιρικό Σωματείο οφείλουν στη συνέχεια να τα προσκομίσουν μαζί με τα έγγραφα/δικαιολογητικά έκδοσης του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 στην αρμόδια υπηρεσία της Ε.Π.Ο. ή αντίστοιχα στην εκάστοτε οικεία Ε.Π.Σ. (για τα τοπικά Πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ.). Σε κάθε περίπτωση η «Κατάσταση Συμφωνητικών» Δ.Ο.Υ. (με καταγεγραμμένη την ειδικότητα: (Α΄) προπονητής / βοηθός προπονητής κ.λπ.), που θα συνοδεύει το Ιδιωτικό Συμφωνητικό / Σύμβαση μεταξύ μιας Π.Α.Ε. ή ενός Ερασιτεχνικού Ποδοσφαιρικού Σωματείου και εκάστοτε προπονητή, θα πρέπει να κατατίθεται μαζί με τα έγγραφα/δικαιολογητικά έκδοσης του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, στην αρμόδια υπηρεσία της Ε.Π.Ο. ή αντίστοιχα στην εκάστοτε οικεία Ε.Π.Σ. (για τα τοπικά Πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365