Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Μεταναστευτικό: Η ΕΛΑΣ «αναβαθμίζεται» με drones και κάμερες στον Έβρο, απευθείας εικόνα στα κέντρα επιχειρήσεων

Η ΕΛΑΣ «αναβαθμίζεται»

Η μεγάλη και συνεχής αύξηση των μεταναστευτικών ροών σε Έβρο και Αιγαίο προβληματίζει την Αθήνα.

Σύμφωνα με το OPEN, η Αθήνα προχωρά στην αναβάθμιση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα «κύματα» των μεταναστών, με δεδομένο ότι τα κυκλώματα των διακινητών προσπαθούν να είναι μισό βήμα μπροστά από τις Αρχές ασφαλείας.


Γι’ αυτό αναβαθμίζονται όλα τα συστήματα των καμερών και των drones που θα υπάρχουν για να περιπολούν στον Έβρο.


Ήδη, ξεκινά η διαδικασία για την αναβάθμιση των καμερών ώστε οι Έλληνες συνοριοφύλακες να μπορούν, μέσα από αυτές, να βλέπουν, και στην ομίχλη, ακόμα και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες. Οι αναβαθμισμένες κάμερες θα έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια και καλύτερη ποιότητα.


Η εικόνα από τις κάμερες θα πηγαίνει στα κέντρα επιχειρήσεων, κάτι που θα συμβαίνει ακόμα και με τις κάμερες που οι συνοριοφύλακες θα φέρουν πάνω τους κατά τη διάρκεια των περιπολιών τους.


Παράλληλα, τα drones τα οποία θα παραλάβει η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι διαστάσεων 2 επί 2 και θα έχουν 24ωρη αυτονομία, που σημαίνει ότι θα μπορούν να περιπολούν ακόμα και τη νύχτα, δε θα χρειάζεται να κατέβουν για να φορτίσουν την μπαταρία τους, και, όλα πια, θα έχουν κάμερες θερμικής απεικόνισης.


Μάλιστα, οι διαγωνισμοί για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των συνοριοφυλάκων, θα ξεκινήσουν άμεσα και με διαδικασίες fast track, και αναμένεται να δρομολογηθούν μέχρι το τέλος του 2023.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365