Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Market pass: Στο τραπέζι αλλαγές στον τρόπο πληρωμής, πότε ανοίγουν οι αιτήσεις

Διαβάστε Παρακάτω

Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις του Market Pass για τους μήνες Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον Σεπτέμβριο θα ανοίξει το vouchers.gov.gr για νέες αιτήσεις.

Σε μία εβδομάδα περίπου λήγουν οι φορολογικές δηλώσεις και έτσι ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για το market pass. Οι νέες φορολογικές δηλώσεις είτε θα «δημιουργήσουν» νέους δικαιούχους είτε θα πετάξουν δικαιούχους εκτός.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει στα μέσα Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα η καταβολή του επιδόματος να αναμένεται για τις αρχές Οκτωβρίου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ήτοι στις 31 Αυγούστου, θα αρχίσει την επεξεργασία των εισοδημάτων του 2022 για τους παλιούς δικαιούχους προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς εξακολουθούν να δικαιούνται το επίδομα.


Σύμφωνα με τη διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, οι δικαιούχοι του Market Pass 2 θα επιλεγούν με βάση τα εισοδήματα που δηλώνονται φέτος και αφορούν το 2022.


Ποιοι το δικαιούνται

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι έλαβαν το Μarket Pass στο παρελθόν δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και θα επαναξιολογηθούν με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν για το 2022. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει την δυνατότητα να αλλάξουν τον τρόπο είσπραξης του επιδόματος Market pass 2. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι που επέλεξαν αρχικά να πληρωθούν μέσω άυλης προπληρωμένης κάρτας, θα μπορέσουν να ζητήσουν αν θέλουν να πιστωθούν τη νέα επιδότηση στον τραπεζικό λογαριασμό τους. Αντίστοιχο και οι δικαιούχοι που είχαν δηλώσει ΙΒΑΝ, θα μπορούν να επιλέξουν την άυλη κάρτα.


Αναφορικά με τους νέους δικαιούχους, αιτήσεις θα απαιτηθεί να κάνουν όσοι φορολογούμενοι δεν έλαβαν την επιδότηση στην πρώτη φάση, είτε γιατί παρέλειψαν να την κάνουν τον περασμένο Φεβρουάριο, είτε διότι τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2021 υπερέβαιναν τα όρια που είχαν τεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365