Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Η επιταγή ακρίβειας 2023 «κλειδώθηκε» στο συρτάρι

Διαβάστε Παρακάτω

Η επιταγή ακρίβειας για το 2023 κλειδώθηκε στο συρτάρι του οικονομικού επιτελείου καθώς η βιβλική καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel αναπροσάρμοσε το πλάνο της κυβέρνησης.

Την ενίσχυση που ανέμεναν (και) φέτος μέσω της επιταγής ακρίβειας χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, δικαιούχοι επιδομάτων (επίδομα παιδιού, ΚΕΑ, κτλ) και μακροχρόνια άνεργοι, θα πρέπει να την... ξεχάσουν. 



Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ έριξαν και επίσημα τίτλους τέλους στην επιταγή ακρίβειας 2023. Οι ανυπολόγιστες ζημιές από την κακοκαιρία Daniel οδήγησαν την κυβέρνηση σε αναπροσαρμογή του οικονομικού σχεδιασμού.


Ενώ, σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει πριν από τη θεομηνία, η κυβέρνηση εξέταζε να δώσει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα μια οικονομική ενίσχυση σε χιλιάδες «ευάλωτους» πολίτες, τελικά το πλάνο ανατράπηκε. Η επιταγή ακριβείας, δηλαδή η οικονομική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ, δεν περιλαμβάνεται μέσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν.


Υπενθυμίζεται πως το επίδομα των 250 ευρώ είχαν λάβει πέρσι πριν από τα Χριστούγεννα περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, 174.000 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, καθώς και 36.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες.


Παράλληλα, περίπου 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δηλαδή των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, έλαβαν διπλή δόση ενώ 735.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού έλαβαν μιάμιση επιπλέον (μηνιαία) δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365