Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτές είναι οι 3 ποινές για όσους δεν βγάλουν νέα ταυτότητα

Αυτές είναι οι 3 ποινές για όσους δεν βγάλουν νέα ταυτότητα

Μόνο ως προσωρινή λύση μπορεί να χαρακτηριστεί η άμεση έκδοση νέων ταυτοτήτων πολιτών οι οποίοι έσπευσαν να… προμηθευτούν νέα δελτία ταυτότητας παλαιού τύπου προκειμένου να «γλιτώσουν» το τσιπάρισμα.


Οι νέες ταυτότητες μορφοτύπου ID1 -τύπου πιστωτικής κάρτας- που έρχονται στην Ελλάδα στο τέλος του μήνα θα είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με διαστάσεις 85,6mm ± 0,75mm * 54,0mm ± 0,75mm, κατασκευασμένες από πολυανθρακικό υλικό και πλήρως συμμορφωμένες με τα διεθνή πρότυπα του ICAO και τις νομικές υποχρεώσεις της χώρας.


Όλα τα στοιχεία που θα περιλαμβάνουν -συμπεριλαμβανομένης και της φωτογραφίας- θα χαράσσονται με laser στο εσωτερικό στρώμα του δελτίου, καθιστώντας έτσι έτσι αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια πλαστογράφησης. Παρόλα αυτά, μεγάλη μερίδα πολιτών δεν φαίνεται να πείθεται, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη θέσπιση σκληρών μέτρων για όσους δεν αποκτήσουν το νέο αυτό δελτίο ταυτότητας μέχρι τον Αύγουστο του 2026.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η νέα ταυτότητα θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για όλους το 2026, ακόμα και για εκείνους που έβγαλαν νέο δελτίο φέτος, με όσους δεν συμμορφωθούν να αντιμετωπίζουν ποινές που θα δυσκολέψουν την καθημερινότητά τους.


Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θεωρούν αξιόπιστες τις υπάρχουσες ταυτότητες, καθώς είναι εξαιρετικά εύκολη η πλαστογράφισή τους, δίνοντας 3 χρόνια διορία στην Ελλάδα να τις αντικαταστήσει με τα νέας μορφής δελτία.


Τι θα ισχύσει, όμως, με όσους επιμείνουν να αρνούνται τη νέα ταυτότητα μετά τον Αύγουστο του 2026;


Η ταυτότητά τους παύει να ισχύει εντός και εκτός Ελλάδας

Δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό

Θα έχουν χρέωση για κάθε συναλλαγή τους με το δημόσιο


Την ίδια ώρα, οι ειδικοί προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες, λέγοντας πως όλα τα στοιχεία του θα περιλαμβάνει η νέα ταυτότητα είναι έτσι κι αλλιώς διαθέσιμα στις Αρχές και ουδεμία σχέση έχουν με προσπάθεια «φακελώματος».


Τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στις νέες ταυτότητες


Εμπρόσθια πλευρά


Φωτογραφία κατόχου

Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας

Επώνυμο

Όνομα

Φύλο

Ημ. Γέννησης

Ιθαγένεια

Ημ. Έκδοσης

Ημ. Λήξης

Αρχή Έκδοσης

Υπογραφή Κατόχου


Πίσω πλευρά


Όνομα Πατέρα

Όνομα Μητέρας

Τόπος γέννησης

Ομάδα αίματος (προαιρετικά)

Ύψος (υποχρεωτικά από το 24ο έτος)

Προσωπικός Αριθμός πολίτη (εφόσον αποφασισθεί σχετικά)


Ανέπαφος χώρος (τσιπ)


Φωτογραφία κατόχου σε ψηφιακή μορφή

Στοιχεία μηχανικώς αναγνώσιμης ζώνης

Δύο δακτυλικά αποτυπώματα

Επώνυμο πατρός

Επώνυμο μητρός

Δήμος εγγραφής και αριθμός δημοτολογίου

Τόπος έκδοσης

Οι νέες ταυτότητες αναμένεται να παρουσιαστούν στη ΔΕΘ.

2 σχόλια:

  1. Ημερομηνια εκδοσης ημερομηνια ληξης λενε.Αι σιχτιρ ρε η ταυτοτητα ειναι μια οχι να λειγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπάταλο κράτος.Έπρεπε κάθε χρόνο να τις πηγαίνουμε στην ασφάλεια για να ενημερώνουν το μητρώο στο τσιπάκι ,να μας δέρνουν προληπτικά μην κάνουμε τίποτα και μετά να τις ξαναπαίρνουμε πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365