Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ρεκόρ πτωχεύσεων στην Ευρώπη, το υψηλότερο της 8ετιας: Ποιοι κλάδοι έχουν τα περισσότερα λουκέτα

Ποιοι κλάδοι έχουν τα περισσότερα λουκέτα

Αυξήθηκε ο αριθμός των επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κήρυξαν πτώχευση το δεύτερο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή (Eurostat), σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ο αριθμός των πτωχεύσεων αυξήθηκε κατά 8,4% και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της συλλογής δεδομένων το 2015.


Όσον αφορά τις εγγραφές νέων επιχειρήσεων, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, μετά από αύξηση 2% το πρώτο τρίμηνο του έτους, αυτές μειώθηκαν ελαφρά κατά 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Γενικά, από το 2023, ο αριθμός των εγγραφών νέων επιχειρήσεων είναι υψηλότερος σε σχέση με την περίοδο 2015-2022.


Ποιοι κλάδοι πρωταγωνιστούν

Εξετάζοντας τις πτωχεύσεις ανά δραστηριότητα, όλοι οι κλάδοι της οικονομίας κατέγραψαν αύξηση στον αριθμό το δεύτερο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.


Τα περισσότερα λουκέτα καταγράφονται στις υπηρεσίες διαμονής και τροφίμων (+23,9%), στις μεταφορές και στην αποθήκευση (+15,2%) στην εκπαίδευση, την υγεία και τις κοινωνικές δραστηριότητες (+10,1%).


Σε σύγκριση με το προ πανδημίας τέταρτο τρίμηνο του 2019, ο αριθμός των πτωχεύσεων το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ήταν υψηλότερος στην πλειονότητα των τομέων της οικονομίας. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον αριθμό των πτωχεύσεων, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, καταγράφηκαν στις υπηρεσίες διαμονής και σίτισης (+82,5%) και μεταφορές και αποθήκευση (+56,7%).Κερδισμένοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, το δεύτερο τρίμηνο του 2023, υπήρχαν μόνο δύο τομείς της οικονομίας όπου ο αριθμός των πτωχεύσεων ήταν χαμηλότερος από ό,τι το προ πανδημίας τέταρτο τρίμηνο του 2019: η βιομηχανία (-11,5%) και οι κατασκευές (-2,7%).
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365