Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Επίδομα θέρμανσης: Στον «αέρα» η επιδότηση στην αντλία

Ανατρέπονται όλα για το επίδομα θέρμανσης

Δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ανατρέπονται όλα για το επίδομα θέρμανσης, καθώς χωρίς κρατική επιδότηση στην αντλία θα κάνει πρεμιέρα το πετρέλαιο θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου.


Ετσι, το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει σε τιμές στην περιοχή του 1,5 ευρώ το λίτρο. Σε αντίθεση με πέρισυ όπου η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε τριπλή παρέμβαση για να ενισχύσει τα νοικοκυριά:


Υπήρξε επιδότηση στα διυλιστήρια,

αυξημένο επίδομα θέρμανσης,

με διευρυμένα μάλιστα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και

διπλασιασμός της ενίσχυσης σε περίπτωση εγκατάλειψης του φυσικού αερίου.

Στον «αέρα» η επιδότηση στην αντλία

Γα την επιδότηση στην αντλία, ο Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά:


«Η αντλία είναι κάτι διαφορετικό. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κατεύθυνση από τις Βρυξέλλες για έναν σταδιακό περιορισμό επιδομάτων. Το αν οι εταιρείες θα δώσουν βοήθεια προς τον πολίτη, είναι δική τους δουλειά και όχι του υπουργείου. Οι τράπεζες έδωσαν χρήματα για τους πλημμυροπαθείς, το ίδιο θα κάνουν και οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι», είπε ο κ. Χατζηδάκης.


«Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για την εταιρική κοινωνική ευθύνη των εταιριών, εγώ είμαι υπεύθυνος για την τήρηση του προϋπολογισμού για να μην ζήσουμε εκ νέου μία κρίση, όπως αυτή που βιώσαμε και πληρώσαμε ακριβά», κατέληξε για το σχετικό ζήτημα.


Το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται για τη χρονική περίοδο από τη 15η Οκτωβρίου μέχρι και την 30ή Απριλίου κάθε έτους. Με τα σημερινά δεδομένα στις 15 Οκτωβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, δεν αποκλείεται να δούμε τιμές γύρω στο 1,5 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365