Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Καλοκαίρι με περισσότερους καύσωνες και λιγότερα μελτέμια

Διαβάστε Παρακάτω

Καύσωνα και λιγότερους ανέμους σε σχέση με άλλα καλοκαίρια είχε το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με το Meteo.

Συγκεκριμένα, το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίστηκε από 13 ημέρες με ισχυρούς ανέμους τον Ιούλιο και 18 ημέρες τον Αύγουστο, ενώ οι αντίστοιχες μέσες τιμές της τελευταίας δεκαπενταετίας είναι 17 και 19 ημέρες, αντιστοίχως.



Συνεπώς, το 2023 ο αριθμός των ημερών με ισχυρούς ανέμους είναι χαμηλότερος του μέσου όρου και τους δύο καλοκαιρινούς μήνες.


Ο συνολικός αριθμός των 31 ημερών μέσα στο δίμηνο κατατάσσει το 2023 στην 12η θέση (στα 15 έτη) σε αριθμό ημερών με ισχυρούς ανέμους.




Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει τις ημέρες με ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο (γαλάζια κελιά) από το 2009 έως και τον Αύγουστο του 2023.


Ως κριτήριο για τον χαρακτηρισμό της ημέρας τέθηκε το όριο των 50 km/h ως μέγιστη ριπή ανέμου στο σταθμό του Ε.Α.Α/meteo.gr στην Τήνο-Δημαρχείο.


Στο σύνολο των 62 ημερών της χρονικής περιόδου 1ης Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, τα 15 τελευταία έτη ο αριθμός των ημερών με ισχυρούς βόρειους ανέμους κυμαίνεται από 20 ημέρες (το 2014), έως 47 ημέρες (το 2016).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365