Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Έρχονται ριζικές αλλαγές στο πρόγραμμα Εξοικονομώ, η «ανατροπή» που αλλάζει τα δεδομένα

Έρχονται ριζικές αλλαγές στο πρόγραμμα Εξοικονομώ
Ριζικές αλλαγές έρχονται στους επόμενους κύκλους του Εξοικονομώ με διαφορετικές επιδοτήσεις ανάλογα την περιοχή.

Τα χαρακτηριστικά του αλλάζουν από τους επόμενους κύκλους και –μεταξύ άλλων- προωθείται η υιοθέτηση ενός μοντέλου ανάλογου του επιδόματος θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρηματοδότηση σε επόμενους κύκλους δεν θα καθορίζεται με βάση διευρυμένες γεωγραφικές ζώνες αλλά θα είναι στα πρότυπα του επιδόματος θέρμανσης, όπου κάθε περιοχή έχει τους δικούς της συντελεστές.

Μάλιστα όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θόδωρος Σκυλακάκης «σταδιακά θα αλλάζουμε τα χαρακτηριστικά του Εξοικονομώ έτσι ώστε να αποκομίζουμε- από την εμπειρία που έχουμε και από τις ανάγκες που έχουμε- πληροφόρηση. Διότι έχουμε διάφορα πράγματα στο σύστημα της εξοικονόμησης. Το βασικό είναι ότι η εξοικονόμηση έχει τελείως διαφορετική οικονομική απόδοση στον βορρά σε σχέση με τον νότο. Και θα πρέπει τα εξοικονομώ να προσαρμόζονται αναλόγως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365