Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Πιο εύκολες οι μεταβιβάσεις ακινήτων

Πιο εύκολες οι μεταβιβάσεις ακινήτων
Στην ηλεκτρονική εποχή θα περάσουν το επόμενο διάστημα και οι τροποποιητικές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων, γονικών παροχών και δωρεών οι οποίες σήμερα υποβάλλονται χειρόγραφα στην Εφορία.

Την ίδια ώρα ετοιμάζεται μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ τα οποία εκδίδονται με χειρόγραφη διαδικασία και ταλαιπωρούν τους φορολογούμενους με τα πήγαινε – έλα στις Δ.Ο.Υ.


Από τα τέλη του μήνα μέχρι και το τέλος του έτους η ΑΑΔΕ θα ενεργοποιήσει τρεις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τους φορολογούμενους και θα τους απαλλάξουν από τις επισκέψεις στην Εφορία. Οι νέες υπηρεσίες αφορούν:

Επικαιροποίηση και επέκταση της ψηφιακής υποβολής δηλώσεων Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων και για τροποποιητικές δηλώσεις. Σήμερα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myProperty μόνο οι αρχικές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης που αφορούν τις εξής συναλλαγές:

Μεταβίβαση ακινήτου με επαχθή αιτία (αγοραπωλησία)
Πλειστηριασμός
Χρησικτησία
Μεταβίβαση ποσοστών οικοπέδου λόγω εργολαβικού ανταλλάγματος
Πλασματική μεταβίβαση
Εκτέλεση προσυμφώνου εντός διετίας.
Επέκταση της εφαρμογής ψηφιακής υποβολής δηλώσεων Φόρου Δωρεάς/ Γονικής Παροχής για τροποποιητικές δηλώσεις. Σήμερα, μέσω της πλατφόρμας myProperty ο δωρητής/γονέας και ο δωρεοδόχος/τέκνο, υποβάλλουν από κοινού ηλεκτρονικά, χωρίς σύνταξη συμβολαίου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365