Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Νέες ταυτότητες: Θα έχουν καινούριο αριθμό – Πώς θα γίνει η αλλαγή στα δημόσια έγγραφα

Διαβάστε Παρακάτω

Καινούριο αριθμό θα έχουν οι νέες ταυτότητες, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πώς θα αλλάξει αυτός στα δημόσια έγγραφα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο αριθμός στα δημόσια τουλάχιστον έγγραφα, θα αλλάζει αυτόματα λόγω της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών, που είναι διασυνδεδεμένες.

Όσο αφορά στις φωτογραφίες για τις ταυτότητες, για τις οποίες έχουν υπάρξει αντιδράσεις από τους επαγγελματίες φωτογράφους είπε στον ΑΝΤ1 ότι, δεν απαγορεύεται οι πολίτες να φωτογραφίζονται στο φωτογραφείο, ωστόσο τους δίνεται η δυνατότητα να το κάνουν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.

«Μετά το 2026 δεν θα υπάρχουν άλλες ταυτότητες, είναι υποχρέωση, μεταρρύθμιση», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι, «οι νέες ταυτότητες εκδίδονται βάσει των κανόνων της ΕΕ. Είναι ίδιες με της Γαλλίας και της Γερμανίας και δεν υπάρχει σύστημα εντοπισμού σε αυτές», σχολίασε. 

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, προς το παρόν η απάντηση στο αίτημα (στο id.gov.gr) αρχικά 12 ώρες πριν και μετά 2 ώρες πριν το ραντεβού, θα έρχεται μέσω email, όμως σε 1,5 μήνα θα έρχεται και μέσω sms στο κινητό τηλέφωνο για να γίνει η διαδικασία και μετά να παραληφθεί η ταυτότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365