Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Ό,τι χάσαμε πολιτεία και πολίτες θα το ξαναχτίσουμε μαζί, καλύτερα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος

Τα μέτρα
«Για μια ακόμα χρόνια η Θεσσαλονίκη γίνεται αφετηρία νέας διαδρομής. Η φετινή έκθεση διεξάγεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας. Θα ήθελα η εισαγωγή να επικεντρώνονταν στην τεράστια επιτυχία της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του κουβέντες από το βήμα της ΔΕΘ. 

«Τα γεγονότα με καλούν να ξεκινήσω διαφορετικά», συνέχισε σημειώνοντας ότι ο τόπος γνώρισε τη μεγαλύτερη πυρκαγιά και τη μεγαλύτερη πλημμύρα. 

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως ο,τι χάσαμε πολιτεία και πολίτες θα το ξαναχτίσουμε μαζί, καλύτερα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. 

Δεσμεύτηκε επίσης ότι «θα κάνουμε τα πάντα ωστε η άνιση μάχη με την κλιματικη κρίση να μην είναι μια μάχη χαμένη». 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι και στη Θεσσαλία και στον Έβρο άκουσε την οργή των πολιτών και διαπίστωσε πόσο δύσκολα εξηγείται σε κάποιον που έχασε το σπίτι του ότι έπεσαν 8 δισ. τόνοι νερού. 

«Είδα ξανά και τις δύο όψεις του κράτους μας. Τη σύγχυση αρμοδιοτήτων και τη συχνή μετάθεση ευθυνών. Είδα συντονισμό και ηρωισμό στο πεδίο που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους», υπογράμμισε και ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, όσους πάλεψαν μέσα στις λάσπες και ειδικά τους εθελοντές.

«Απέδειξαν ότι ο καθρέφτης της σημερινής Ελλάδος δεν είναι η άθλια δολοφονία του Αντώνη στον Πειραιά», υπογράμμισε. 

Οι μικρόψυχοι δεν θα ανασυρθούν ποτέ από τη δική τους λάσπη

«Η αυτοθυσία όλων των στελεχών του κρατικού μηχανισμού αλλά και των ενόπλων δυνάμεων είναι η απάντηση στους μικρόψυχους που μικρόψυχους που έκαναν αντιπολίτευση με μία θεομηνία, προέβλεπαν εκατόμβη νεκρών και χτύπησαν τις ένοπλες δυνάμεις. Όλοι αυτοί δεν θα ανασυρθούν ποτέ από τη δική τους λάσπη. Δικός μας εχθρός είναι η λάσπη της πλημμύρας».

Συγκροτείται οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας

«Τα τελευταία χρόνια η περιφέρεια Θεσσαλίας έγιναν παρεμβάσεις. Αν έγιναν σωστά θα φανεί στον απολογισμό και στην έρευνα της Δικαιοσύνης. Λείπει η γρήγορη ωρίμανση και κατασκευή των έργων που προκρίνονται.

Συγκροτείται οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας που στόχος του θα είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων. Πρέπει να εισηγηθούμε και να υλοποιήσουμε έργα στον τομέα της άδρευσης».

Η πολιτεία θα απαιτήσει και από τον ιδιωτικό τομέα κεφάλαια

«Είναι καιρός να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος όλων των σπιτιών των περιουσιών των παραγωγικών μονάδων. Η πολιτεία θα απαιτήσει και από τον ιδιωτικό τομέα κεφάλαια. Mεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες να γίνουν ανάδοχοι έργων εκπτώσεις από εταιρείες οικιακού εξοπλισμού και ακμαίοι οργανισμοί όπως η ένωση τραπεζών και η ένωση εφοπλιστών να χρηματοδοτήσουν εθελοντικά τη νέα αυτή προσπάθεια».

Η επέκταση του φράχτη συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί

«Ίδια κινητοποίηση θα γίνει και για τον Έβρο. H επέκταση του φράχτη συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί μαζί με άλλες παρεμβάσεις για τη φύλαξη των συνόρων μας. Είμαστε σε πόλεμο που διεξάγεται σε συνθήκες ειρήνης. Πρέπει να αξιοποιούμε τις ένοπλες δυνάμεις σε περιόδους κρίσεις και αυτό θα γίνεται από εδώ και στο εξής».

Πρέπει να χτίσουμε το θαύμα της χώρας – Θα κερδίσουμε τον πόλεμο

«Ποτέ δεν κρύφτηκα, δεν διεκδίκησα το αλάθητο αλλά ποτέ δεν φοβήθηκα τα εμπόδια όσο ανυπέρβλητα κι αν φαίνονται και αυτό θα κάνω και τώρα. Η θέση μου είναι ίδια δεν είμαστε οι δειλοί μοιραίοι και άβουλοι δεν προσμένουμε σε κάποιο θαύμα, πρέπει να χτίσουμε το θαύμα της χώρας και όταν πέφτουμε να σηκωνόμαστε πιο δυνατοί το έχουμε δείξει και θα το δείξουμε ξανά. Υπόσχομαι ότι όσο και αν χάσουμε κάποιες μάχες στο τέλος θα κερδίσουμε τον πόλεμο όπως έγινε και την προηγούμενη τετραετία».

Τα μέτρα

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «δεν θα θέσω ποτέ σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα που αποτελεί θεμέλιο της χώρα δεν θα ζήσουμε το τραύμα μιας χρεοκοπίας και να διχαστούν τους Έλληνες πάνω σε ένα ψέμα» και πρόσθεσε:

Ο Υπουργός Ανάπτυξης θα ανακοινώσει μέτρα ώστε σε βασικά προϊόντα οι τιμές να διατηρούνται σταθερές αν όχι μειωμένες. Ο πόλεμος με την ακρίβεια θα είναι διαρκής και έντονος.

Θα συνεχιστεί το Market Pass μέχρι το τέλος του έτους μόνο σε Θεσσαλία και Έβρο.
150 ευρώ youth pass
Τριπλασιάζεται ο προϋπολογισμός για το στεγαστικό πρόγραμμα των νέων
Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη η βοήθεια στους ευάλωτες.
Αυξάνεται κατά 8% το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Θα καταβληθεί πριν το τέλος του χρόνου έκτακτη βοήθεια σε όσους αδικεί η προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου
Πρόνοια για το ρεύμα ειδικά στους ευάλωτους
Τον Απρίλιο η νέα αύξηση κατώτατου μισθού
Οι συνταξιούχοι, όπου εργάζονται δεν θα επιβαρύνονται με τη μείωση των αποδοχών τους κατά 30%
Ξεπαγώνουν οι τριετίες και κάθε επίδομα που βρίσκονταν σε αναστολή από το 2012

«Ξεπαγώνουν οι τριετίες και κάθε επίδομα που βρίσκονταν σε αναστολή από το 2012. Αυτό που κάνουμε φέρνουμε νωρίτερα κατά 1 με 2 χρόνια κάτι που θα ίσχυε όταν η ανεργία έπεφτε κάτω από 10%. Αύριο θα εξειδικεύσει το Υπουργείο Εργασίας τι σημαίνει αυτό».

Τι αλλάζει σε Airbnb

«Θέλουμε τη βραχυχρόνια μίσθωση. Όμως είναι μια δραστηριότητα που έχει εκτοξεύσει τα ενοίκια. Από τον Ιανουάριο, από τέτοιες βραχυχρόνιες μισθώσεις που αφορούν από 3 ή και περισσότερα ενοίκια, θα υπόκεινται σε ΦΠΑ, όπως τα ξενοδοχεία».

Αποδέσμευση 2.500 αστυνομικών από τη φύλαξη των δημοσίων προσώπων

«Με εντολή μου στον υπουργό προστασίας του πολίτη θα είναι η αποδέσμευση 2,5 χιλιάδων αστυνομικών από τη φύλαξη των δημοσίων προσώπων. Η δική μου ασφάλεια μειώνεται στο μισό. Οι αστυνομικοί πρέπει να είναι στο δρόμο. Οι επιχειρηματίες και άλλοι παράγοντες ας χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365