Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Οι αλλαγές στους κανόνες ποδοσφαίρου – Όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων

Όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων

Με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν στα τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα, δείτε τις αλλαγές στους κανόνες των αγώνων ποδοσφαίρου, που θα ισχύσουν για την νέα σεζόν.

Αλλαγές που έχουν να κάνουν με τις αποφάσεις – υποδείξεις των διαιτητών για θέματα συμπεριφοράς (παικτών, προπονητών, κ.α.), για «θέατρο», για «παίξιμο της μπάλας με το χέρι», κ.α.

Οι «αξιωματούχοι» του αγώνα έχουν ενημερωθεί σχετικά για το πως αυτές θα πρέπει να εισαχθούν και σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να εφαρμόζονται.

Σύνοψη των αλλαγών στους νόμους του παιχνιδιού

1. Μη αποδεκτή συμπεριφορά στις τεχνικές περιοχές Κόκκινη κάρτα: Όλα τα πρόσωπα στις τεχνικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των παικτών ΠΡΕΠΕΙ να συμπεριφέρονται με υπεύθυνο τρόπο.

2. Προσπάθεια παραπλάνησης του διαιτητή με ξεκάθαρη ενέργεια «προσποίηση-θέατρο» (εντός ή εκτός της περιοχής του πέναλτι): Έμμεσο λάκτισμα + κίτρινη κάρτα

3. Mobbing (Περικύκλωση του διαιτητή για διαμαρτυρία): Κίτρινη κάρτα – Παίκτες που τρέχουν από απόσταση και περικυκλώνουν τον διαιτητή ή οποιοσδήποτε αξιωματούχος αγώνα για να διαμαρτυρηθούν, θα τιμωρούνται για την διαφωνία.

4. Παίξιμο της μπάλας με το χέρι. Για τέτοιου είδους αδικήματα (εντός της περιοχής πέναλτι) όταν υπάρχει «σουτ προς την εστία», η νέα απόφαση είναι Μόνο πέναλτι.

5. Παίξιμο της μπάλας με το χέρι. Αυτή η ξεκάθαρη παράβαση είναι μια σκόπιμη ενέργεια για να «Σταματήσει μια υποσχόμενη επίθεση» (δεν είναι «σουτ στο τέρμα») Άμεσο λάκτισμα + κίτρινη κάρτα

6. Αναπλήρωση χαμένου χρόνου – «Πρόσθετος χρόνος» – Μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση-επαγρύπνηση σε περιπτώσεις τακτικών καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια: Πανηγυρισμών, Ελεύθερων λακτισμάτων, από τέρματος λακτίσματα, επαναφορά της μπάλας από τα πλάγια, Αντικαταστάσεων και πέναλτι. Ένας ακριβέστερος υπολογισμός του επιπλέον χρόνου θα εφαρμοστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365