Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΣΕΠ: Ανατροπή με τη δικαστική αστυνομία, προσλήψεις και μέσω του γραπτού διαγωνισμού

Διαβάστε Παρακάτω

Μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα γίνουν οι προσλ΄ήψεις του πολιτικού προσωπικού προσωπικού στη δικαστική αστυνομία.

Ανατροπή για τις προσλήψεις στη δικαστική αστυνομία, καθώς σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι προσλήψεις του πολιτικού προσωπικού θα γίνουν από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το νομοσχέδιο η Δικαστική Αστυνομία στελεχώνεται από το προσωπικό του πολιτικού και του αστυνομικού τομέα που είναι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι του κράτους κατά την έννοια του άρθρου 2 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. [ν. 3528/2007, (Α'26)].


Το προσωπικό του πολιτικού τομέα της δικαστικής αστυνομίας επιλέγεται μέσω του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σύμφωνα με τα άρθρα 8 έως 25 του ν. 4765/2021 (Α΄ 6) και εφόσον, κατά την κρίση του ΑΣΕΠ, δεν είναι δυνατή η επιλογή του μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, κατά τα άρθρα 28 έως 30 του ιδίου νόμου.
Το προσωπικό του πρώτου εδαφίου υποβάλλεται σε υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες κατά τα οριζόμενα στην οικεία προκήρυξη και σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 23 του παρόντος.


Το προσωπικό του αστυνομικού τομέα επιλέγεται σύμφωνα με τα άρθρα 6 έως 27 του παρόντος.


Η προκήρυξη για τη δικαστική αστυνομία όπως και τη δημοτική, αναμένεται να είναι από τις τελευταίες που θα βγουν από το ΑΣΕΠ, αν όχι τον Οκτώβριο τότε τα Χριστούγεννα.


Οι θέσεις εργασίας θέσεις εργασίας ορίζονται ως εξής:


α) τριάντα (30) θέσεις για τον κλάδο ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας,


β) εβδομήντα (70) θέσεις για τον κλάδο ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και


γ) πεντακόσιες (500) θέσεις για τον κλάδο ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365