Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα στον Κασσελάκη δίνουν όσοι λένε πως θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή

Προβάδισμα στον Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με δημοσκόπηση της Meτron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega εξασφαλίζει ποσοστό 39% μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι «μάλλον» θα πάνε να ψηφίσουν στην εκλογή της Κυριακής, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου καταγράφεται στο 31%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι καταγράφονται σε χαμηλά ποσοστά – στο 13% ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στο 3% ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας.


Ο κ. Κασσελάκης εξασφαλίζει ένα μικρό προβάδισμα και ενόψει του δευτέρου γύρου, με 45% έναντι 44%, ενώ το 8% αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει κανέναν από τους δύο. Σημειώνεται πάντως ότι η Έφη Αχτσιόγλου εξακολουθεί να έχει την «παράσταση νίκης» – κάτι που μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη προέκυψε το τελευταίο 20ήμερο.


Μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, η κα Αχτσιόγλου έχει τις περισσότερες θετικές γνώμες – 66% έναντι 62% του κ. Κασσελάκη, ενώ θεωρείται και «πιο ενωτική» με 35% έναντι 26% του κ. Κασσελάκη. Ωστόσο, ο 35χρονος προηγείται με μεγάλη διαφορά (14 και 11 μονάδων αντίστοιχα) στα κρίσιμα ερωτήματα – ποιος μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ποιος να κερδίσει στο μέλλον τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης προηγείται – αν και με μικρή διαφορά – στα συγκεκριμένα ερωτήματα, ακόμα και στο ευρύτερο σώμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου του 2023.


Η καταστροφική κακοκαιρία Daniel προκάλεσε σοβαρές ρωγμές στην εικόνα της κυβέρνησης, που έχει σε αυτή τη συγκυρία «εικόνα Τεμπών», με τις θετικές γνώμες να φτάνουν στο 32%. Παράλληλα, η ακρίβεια θεωρείται πλέον ως το σημαντικότερο πρόβλημα από το 29% – έναντι 24% τις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου. Παράλληλα, έχει πενταπλασιαστεί – από το 3% στο 15% – το ποσοστό εκείνων που μιλούν για ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365