Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Αντίστροφη μέτρηση για επιταγή ακρίβειας, market pass και επίδομα για καύσιμα

Σύμφωνα με πληροφορίες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά μέτρων στήριξης για τους ευάλωτους. Στο τραπέζι έχει πέσει και η επιταγή ακρίβειας που θα δοθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, θα αναφερθεί στα οικονομικά μέτρα ύψους 4,4 δις ευρώ που θεσμοθετήθηκαν με το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, αφορούν στην υλοποίηση του 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ και στην πλειοψηφία τους θα εφαρμοστούν από 1/1/2024 συμβάλλοντας στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος. 


Σε αυτά τα μέτρα είναι μεταξύ άλλων αυξήσεις μετά από 14 χρόνια στους δημοσίους υπαλλήλους και επιπλέον αφορολόγητο 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά, ενώ το 2024 θα δοθεί νέα αύξηση και στις συντάξεις.


Υπάρχουν σενάρια, πώς θα δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας 200 με 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια άνεργους και δικαιούχους του επιδομάτων ΟΠΕΚΑ (πχ Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα), η οποία θα δοθεί τα Χριστούγεννα.


Αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί η περαιτέρω στήριξη στους λογαριασμούς τους ηλεκτρικού ρεύματος για τους πιο ευάλωτους, να διερευνηθεί το επίδομα θέρμανσης, ενώ ένα μέτρο που είναι σχεδόν σίγουρο είναι η επέκταση του market pass μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023.


Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανακοινωθεί και έκτακτο επίδομα σε πυροσβέστες, αλλά και fuel pass, αν οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν και έχουν ανοδική πορεία.


Υπενθυμίζεται, όπως έχει ήδη γράψει πρώτο το Dnews, ότι θα δοθεί αυξημένο επίδομα προσωπικής διαφοράς, και συγκεκριμένα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα λάβουν οι συνταξιούχοι το επίδομα προσωπικής διαφοράς για το 2024, το οποίο εξετάζεται να αυξηθεί κατά 50 ευρώ χωρίς να έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, καθώς περιλαμβάνεται στο πακέτο ανακοινώσεων που θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365