Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Αργεί να βγει η σύνταξη; Ο ΕΦΚΑ θα εξηγεί μέσω... skype

Διαβάστε Παρακάτω

Συντάξεις μέσω βιντεοκλήσης ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας - Πώς θα γίνει η διαδικασία με τον επιθεωρητή του ΕΦΚΑ να επικοινωνεί μέσω Skype με τον συνταξιούχο


Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για το σχέδιο που θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και προβλέπει την έκδοση σύνταξης μέσω skype με στόχο τη διευκόλυνση της διαδικασίας.


Για την έκδοση των συντάξεων, ο υπουργός ανέφερε πως στόχος είναι να βγαίνουν σε ένα μήνα από την αίτηση, ενώ κάθε υποψήφιος συνταξιούχος θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με επιθεωρητή του ΕΦΚΑ μέσω Skype για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με την έκδοση της σύνταξης.

Η νέα υπηρεσία, όπως είπε, ήδη βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία ενώ στην ΔΕΘ θα την παρουσιάσει ο ίδιος, την κανονική εφαρμογή της. «Κάθε συνταξιούχος που έχει κάνει αίτηση συνταξιοδότησης θα λαμβάνει ένα email από τον ΕΦΚΑ, με ένα λογαριασμό Skype, και θα μιλά με τον εισηγητή που έχει χρεωθεί να του βγάλει τη σύνταξη. Είτε θα επικοινωνεί εκείνος μαζί του αν λείπει κάποιο έγγραφο είτε ο συνταξιούχος για να ρωτήσει, για παράδειγμα, τι συμβαίνει αν υπάρχει καθυστέρηση», εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να βγαίνουν όλες οι συντάξεις στο μήνα, διευκρίνισε ο υπουργός. Επίσης, είπε ότι τώρα είναι περίπου 30.000 οι εκκρεμείς συντάξεις αλλά στο τέλος του χρόνου αυτός ο αριθμός αναμένεται να πέσει στις 25.000 και να βαίνει μειούμενος στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365