Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτή είναι η πρώτη πόλη που απαγορεύει στα παιδιά τα smartphones

Διαβάστε Παρακάτω

Μια... επαναστατική προσέγγιση που θα μπορούσε να γίνει ευπρόσδεκτη σε πολλά σχολεία στον κόσμο.

Οι ενώσεις γονέων και κηδεμόνων και στα οκτώ δημοτικά σχολεία του Greystones της Ιρλανδίας συμφώνησαν εθελοντικά στην απαγόρευση χρήσης smartphone από τα παιδιά μέχρι αυτά να ξεκινήσουν το γυμνάσιο.Η απόφαση αυτή έρχεται στο πλαίσιο της αυξανόμενης ανησυχίας εκπαιδευτικών και γονέων για τα επίπεδα άγχους των μαθητών, αλλά και την πρώιμη έκθεση τους σε ακατάλληλο υλικό στο διαδίκτυο. Ενώ ορισμένα μεμονωμένα σχολεία έχουν ήδη υιοθετήσει αντίστοιχες πολιτικές για τον περιορισμό της χρήσης smartphones - και εκτός τάξης - είναι η πρώτη φορά που όλα τα σχολεία μιας ολόκληρης πόλης αναλαμβάνουν κοινή δράση.


«Η παιδική ηλικία γίνεται ολοένα και πιο σύντομη και νιώθουμε ότι πολλά παιδιά δεν είναι συναισθηματικά έτοιμα να χειριστούν μια έξυπνη συσκευή», έχει δηλώσει η Rachel Harper, επικεφαλής της πρωτοβουλίας «It takes a village».
«Στόχος είναι με τη συνεργασία μας να μπορέσουμε να αποφορτίσουμε τους γονείς που μπορεί να αισθάνονται άσχημα αν το παιδί τους είναι το μόνο στην πέμπτη ή έκτη τάξη που δεν έχει smartphone. Εάν όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς συμφωνήσουν, τόσο πιο ισότιμα θα νιώθουν τα παιδιά, καθώς η απαγόρευση θα γίνει για αυτά ο νέος κανόνας».


Σύμφωνα πάντα με την Harper, οι διευθυντές των σχολείων δεν είναι «κατά των smartphones» ή της τεχνολογίας: αντίθετα οργανώνουν ομιλίες υπό την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων για τα παιδιά της έκτης τάξης, ώστε να τα προετοιμάσουν για την πιθανότητα να αποκτήσουν τηλέφωνο στο γυμνάσιο.


«Δεν είμαστε κατά της εποπτευόμενης χρήσης των τηλεφώνων ή του να επιτρέπεται στα παιδιά ένα απλό τηλέφωνο για να επικοινωνούν μετά το σχολείο. Aυτό που μας ανησυχεί είναι η πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το Snapchat, το Instagram, το WhatsApp, το TikTok και το Discord, για να αναφέρουμε μόνο μερικές».

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365