Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Πήγε στο νοσοκομείο με πόνο στο στομάχι και του έβγαλαν 60 μικροαντικείμενα

Οι γιατροί διέγνωσαν στον ασθενή μία πάθηση ψυχικής υγεία

Αντιμέτωποι μ’ ένα απίστευτο θέαμα ήρθαν γιατροί στην Ινδία όταν χειρούργησαν έναν άνδρα που έπασχε από έντονο πόνο στο στομάχι, καθώς διαπίστωσαν πως είχε καταπιεί περίπου 60 αντικείμενα.


Ο 35χρονος άνδρας έπασχε από πόνο στο στομάχι για δύο χρόνια και όπως αποδείχθηκε είχε καταπιεί πολλά μικροαντικείμενα, από κουμπιά μέχρι ακουστικά.


Όλα ξεκίνησαν όταν ο 35χρονος Κουλντίπ Σινγκ πήγε στο νοσοκομείο έχοντας έντονους πόνους στην κοιλιά αλλά και υψηλό πυρετό. Από τις εξετάσεις που του έγιναν, μεταξύ των οποίων και ακτινογραφία, οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο 35χρονος είχε «καταναλώσει» περίπου 60 αντικείμενα, όπως μενταγιόν, αλυσίδες, παξιμάδια, μπουλόνια, ακουστικά και παραμάνες, μαγνήτες, κουμπιά πουκάμισου και φερμουάρ και πολλά άλλα μη βρώσιμα μικροπράγματα. Κάτι που επιβεβαίωσε και Άτζμερ Σινγκ Κάρλα, διευθυντής του νοσοκομείου Moga Medicity στη Μόγκα του Πουντζάμπ της Ινδίας.


Στη συνέχεια, ο 35χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τριών ωρών, υπό την εποπτεία του χειρουργού Ανούπ Χάντα και του γαστρεντερολόγο δρ. Βισάβνουρ Κάλρα. Αν και η επέμβαση ήταν επιτυχής, η κατάσταση του ασθενή εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Jam Press, οι συγγενείς του ασθενούς δεν γνώριζαν το πρόβλημα.


Οι γιατροί διέγνωσαν στον ασθενή μία πάθηση ψυχικής υγείας, λόγω της οποίας ο πάσχων «καταπίνει αναγκαστικά αντικείμενα που δεν είναι βρώσιμα», σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ. Η εν λόγω πάθηση είναι πιο συχνή στα μικρά παιδιά, στις εγκύους και στα άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης ιδιαίτερα της διαταραχής του φάσματος του αυτισμού, των διανοητικών αναπηριών ή της σχιζοφρένειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365