Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ την προκαταβολή του τσεκ για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Το συνολικό ποσό που αναμένεται να πληρωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ φτάνει σχεδόν το μισό δισ. ευρώ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της Βασικής Ενίσχυσης για το 2023, καθώς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμής σήμερα.

Το συνολικό ποσό που αναμένεται να πληρωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ φτάνει σχεδόν το μισό δισ. ευρώ και συγκεκριμένα τα 490 εκατ. ευρώ.


Τις υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στο πλαίσιο της Αιρεσιμότητας, για να λάβουν επιδοτήσεις και το 2024, δημοσίευσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ εκδίδοντας τον σχετικό οδηγό. Οι ενωσιακές και εθνικές διατάξεις που διέπουν την Αιρεσιμότητα αφορούν στους εξής ειδικούς τομείς:


α) κλίμα και περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων για το μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, για την προστασία και την ποιότητα των υδάτων, του εδάφους, της βιοποικιλότητας και του τοπίου


β) δημόσια υγεία και υγεία των φυτών, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων για την ασφάλεια των τροφίμων και τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, καθώς και


γ) καλή διαβίωση των ζώων


Πρόκειται, δηλαδή, για ένα σύνολο κανονισμών που καθοδηγεί τους παραγωγούς στο τι πρέπει και στο τι δεν πρέπει να πράττουν ώστε να λαμβάνουν αγροτικές ενισχύσεις.


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365