Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Ακριβό μου ελαιόλαδο: Οι 2 λόγοι που έχουν οδηγήσει σε ράλι την τιμή του

Οι 2 λόγοι που έχουν οδηγήσει σε ράλι την τιμή του

Η χαμηλή φετινή παραγωγή ελαιόλαδου και οι ελλείψεις στην αγορά εκτοξεύουν την τιμή του τενεκέ που αναμένεται να ξεπεράσει τα 170 ευρώ.

«Όταν ένα προϊόν γίνεται ακριβό στον καταναλωτή συμβαίνουν και φαινόμενα παραοικονομίας και κερδοσκοπίας», λέει, μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού ελαιοπαραγωγών ΝΗΛΕΑΣ, Γιώργος Κόκκινος.


Σε είδος πολυτελείας αναδεικνύεται το ελαιόλαδο, με τους παραγωγούς να εκτιμούν ότι ο τενεκές θα ξεπεράσει το κόστος των 170 ευρώ

Η αύξηση της τιμής του αποδίδεται αφενός στην κλιματική αλλαγή, αφετέρου στο κόστος παραγωγής που έχει αυξηθεί.


«Έχουμε λιγότερη από τη μισή παραγωγή σε σχέση με πέρυσι».


Ο ίδιος τόνισε πως οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί προκειμένου να αποφύγουν φαινόμενα αισχροκέρδειας αλλά και νόθευσης προϊόντος.

1 σχόλιο:

  1. Προσέξτε τη διατροφή σας περισσότερο.
    Δυστυχώς ενω νομίζαμε ότι οι γονείς γνώριζαν απο διατροφή, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν γονείς που πρώτα κάνουν παιδιά και μετά μαθαίνουν τι είναι σωστό υγιεινό και πρέπον. Κρίμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365