Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

«Ξεμπλοκάρουν» 40.000 εκκρεμείς υποθέσεις στον ΕΦΚΑ

«Ξεμπλοκάρουν» 40.000 εκκρεμείς υποθέσεις στον ΕΦΚΑ

Περίπου στις 40.000 ανέρχονται οι εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τον e-ΕΦΚΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση του Υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη, την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, Μαρίνα – Αγγελική Σούπου και τον Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Χαράλαμπο Μπρισκόλα, παρουσία του διοικητή του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρου Βαρβέρη.


Στόχος της συνάντησης ήταν να εκπονηθεί ένα σχέδιο άμεσης απεμπλοκής περισσότερων των 4.000 εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τον e-ΕΦΚΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε να αποφορτιστεί το 80% των πινακίων και να επιταχυνθεί η απονομή της δικαιοσύνης.


Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:


«Αν και το έργο είναι τιτάνιο για τον e-ΕΦΚΑ, θα αναλάβει την ευθύνη και θα βρει λύση. Εργαζόμαστε εντατικά, μεθοδικά και με σχέδιο για την επιτάχυνση της εκκαθάρισης των χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων και της απονομής της δικαιοσύνης».


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Φλωρίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Εργασίας για την άμεση ανταπόκρισή του στο ζήτημα αυτό, η επίλυση του οποίου θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εύρυθμη και ταχεία απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης προς όφελος των χιλιάδων πολιτών που έχουν ασκήσει τις σχετικές προσφυγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365