Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Αυτές είναι 7 δουλειές που πληρώνουν περισσότερα απ’ όσα νομίζετε

Αυτές είναι 7 δουλειές που πληρώνουν περισσότερα απ’ όσα νομίζετε

Το 2021, ο μέσος μισθός στις Ηνωμένες Πολιτείες ανερχόταν στα 60.575 δολάρια, σύμφωνα με τη διοίκηση κοινωνικής ασφάλισης. Το BusinessInsider δημιούργησε μία λίστα με αρκετά από τα επαγγέλματα στις ΗΠΑ που συνοδεύονται από πολύ υψηλότερο μισθό από ό,τι ίσως περιμένατε.


1. Δικαστικοί ρεπόρτερ


Σύμφωνα με το γραφείο στατιστικής εργασίας των ΗΠΑ, από το 2022, περίπου 14.200 άτομα απασχολούνταν στο συγκεκριμένο τομέα και ο μέσος ετήσιος μισθός κυμαινόταν στα 70.290 δολάρια ή κατά μέσο όρο 33,79 δολάρια την ώρα.


2. Captain (επικεφαλής) στην αλυσίδα Trader Joe’s


Στην κορυφή της λίστας Forbes 2019 America’s Best Employers κατατάσσεται σταθερά ως κορυφαία εταιρεία για να εργαστεί κανείς, η Trader Joe’s, μια αλυσίδα παντοπωλείων, που απασχολεί εργαζόμενους οι οποίοι μπορούν να λάβουν ακόμη και έναν εξαψήφιο ετήσιο βασικό μισθό 104.756 δολαρίων με πρόσθετες αμοιβές περίπου 16.351 δολαρίων, για ένα συνολικό ποσό 121.107 δολαρίων ετησίως.


3. Κατασκευαστής/ Ελεγκτής ανελκυστήρων


Με αποστολή τη συναρμολόγηση, εγκατάσταση, επισκευή και συντήρηση ηλεκτρικών και υδραυλικών εμπορικών ανελκυστήρων, καθώς και κυλιόμενων κλιμάκων, η εργασία αυτή απαιτεί από τους τεχνικούς να εργάζονται σε στενούς, περιορισμένους χώρους, όπως φρεάτια ανελκυστήρων και μηχανοστάσια, συχνά σε σημαντικά ύψη.


Στοιχεία από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι 24.380 τεχνικοί απασχολούνται σε αυτόν τον τομέα και κερδίζουν ένα μέσο ετήσιο μισθό 93.960 δολαρίων ή κατά μέσο όρο 45,17 δολάρια την ώρα.


4. Διευθυντής πλυντηρίου αυτοκινήτων στο Buc-ee’s


Τα πάντα στα Buc-ee’s, το μεγαλύτερο βενζινάδικο στον κόσμο, είναι μεγάλα, συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης των εργαζομένων. Ένας διευθυντής πλυντηρίου αυτοκινήτων κερδίζει 125.000 δολάρια ετήσιο βασικό μισθό.


5. Υπεύθυνος παιχνιδιών μπίνγκο


Υπεύθυνος για την επίβλεψη και τη διαχείριση των παιχνιδιών μπίνγκο σε ένα καζίνο, αίθουσα παιχνιδιών ή αίθουσα αναψυχής, το άτομο αυτό εγκρίνει τα τζάκ-ποτ και τις πληρωμές σύμφωνα με όλους τους τοπικούς, πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς κανονισμούς για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση.


Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες από το Salary.com, οι διαχειριστές μπίνγκο μπορούν να κερδίζουν μεταξύ 51.965 και 112.599 δολαρίων ετησίως, με μέσο μισθό 70.241 δολάρια. Μπορεί να απαιτείται απολυτήριο λυκείου ή το ισοδύναμό του, καθώς και εμπειρία τριών έως πέντε ετών στον τομέα.


6. Οδηγός βαρέων φορτηγών


Οι οδηγοί μεγάλων αποστάσεων είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά εμπορευμάτων, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν επικίνδυνα απόβλητα, σε υπεραστικές διαδρομές που συχνά εκτείνονται σε πολλές πολιτείες, με φορτηγά που συνήθως ζυγίζουν πάνω από 26.000 κιλά.


Το 2022, το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ ανέφερε ως μέσο ετήσιο μισθό για τους οδηγούς φορτηγών 53.090 δολάρια ή 25,52 δολάρια την ώρα. Αλλά η Walmart, η οποία πλήρωνε ήδη στους πρωτοετείς οδηγούς μεγάλων αποστάσεων αρχικό μισθό 88.000 δολαρίων, αύξησε τον βασικό μισθό της σε 95.000 εώς 110.000 δολάρια για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.


7. Τεχνικός μαγνητικής τομογραφίας


Οι τεχνικοί είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση της ασφάλειας και της άνεσης των ασθενών που υποβάλλονται σε απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού. Τα καθήκοντά τους μπορεί να περιλαμβάνουν την τοποθέτηση των ασθενών κατά την προετοιμασία για τη σάρωση, τη θωράκιση των εκτεθειμένων περιοχών, την επεξήγηση των διαδικασιών, τον χειρισμό του εξοπλισμού του σαρωτή, την εξέταση και αξιολόγηση των εικόνων και την εισαγωγή δεδομένων των ασθενών στον υπολογιστή.


Μπορεί επίσης, να είναι υπεύθυνοι για την έγχυση χρωστικής ή σκιαγραφικού στους ασθενείς προκειμένου να εμφανιστούν οι εικόνες στον σαρωτή. Ο μέσος ετήσιος μισθός είναι 81.530 δολάρια ή 39,20 δολάρια την ώρα και 38.380 άτομα απασχολήθηκαν σε αυτόν τον ρόλο το 2022, σύμφωνα με στοιχεία από το γραφείο στατιστικών εργασίας των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365